Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)
Kostky hovězího masa, doměkka upečené v jednom pekáčku společně s cibulí, žampiony a hráškem a podlité červeným vínem, se doslova rozplývají na jazyku. Hovězí dušené v troubě podáváme s chlebem, brambory či s těstovinami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 264 kJ / 1 258 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,70 g |
Tuky | 10,09 g |
Vláknina | 32,34 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 3,02 g |
Sůl | 7,30 g |
Sacharidy | 100,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
Krok 2: Maso a cibuli dáme do pekáčku a posypeme sypkým kořením a Solamylem, vše promícháme.
Krok 3: V horké vodě rozmícháme bujóny a vlijeme ji na maso.
Krok 4: Pekáček zakryjeme a utěsníme alobalem.
Krok 5: Pečeme bez odkrývání asi 100 minut při 200 °C.
Krok 6: Pokud použijeme čerstvé žampiony, oloupeme je, nakrájíme na plátky a podusíme zvlášť. U konzervovaných žampionů není třeba přípravy, použijeme celé konzervované kloboučky.
Krok 7: Maso po pečení odkryjeme, promícháme a přidáme víno, žampiony, hrášek a kečup. Zakryté alobalem pečeme ještě 20 minut při mírné teplotě.
Krok 8: Podáváme s chlebem, bramborem nebo těstovinami.
Zveřejněno 29. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73y8
Moje poznámka
Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73y8
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 2 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 4 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 7 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 8 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 3 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 4 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 5 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 6 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 6 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 8 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 21 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 22 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 22 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 22 hodinami
Tématické fráze:
dusene hovezi,
pečené hovězí v troubě,
hovězí maso v troubě,
recepty rychlé žezy,
hovězí zadní recept,
hovězí zadní recepty,
pečené hovězí maso v troube,
hovězí pečené v troubě,
gulas v troube,
hovězí kližka,
hovězí gulas v troube,
dušené hovězí maso,
hovězí zadní dušené,
hovězí kližka recepty,
recepty bez tuku,
dusene hovezi zadni,
recepty hovezí maso zadní,
dušení masa v troubě,
hovězí dušené,
hovězí kližka recept
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
solamyl,
paprika sušená sladká,
koření gulášové,
česnek,
kečup sladký,
bujón hovězí,
bujón houbový,
hrášek mražený,
žampióny,
pepř mletý,
víno červené,
voda
Komentáře (22)