Tatarák
Určitě jste již někdy ochutnali, nebo alespoň slyšeli, o tataráku neboli tatarském bifteku. Ideální je příprava z hovězí svíčkové, ale výborný je i z telecího. Příprava není složitá, ale je potřeba si pohrát s dochucením.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 878 kJ / 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,26 g |
Tuky | 16,55 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 567 mg |
Sodík | 166 mg |
Sůl | 0,37 g |
Sacharidy | 0,69 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jsou dva způsoby, jak maso připravit:
1) škrábání - maso bude dokonale odblaněno, bude křehké, jako pasta. Jediná nevýhoda je snad čas. Na 300 g masa přichystejte pevné nervy, asi na 1,5 hodinové škrábání.
2) umletí - ušetříte sice čas, ale ochudíte se o chuť.
btw. Já ještě tatarák potírám tatarkou! Nejenže tato slova k sobě pasují, ale chuti se pak nedá prostě už nic vytknout!
Z uvedeného množství je 10-12 porcí.
uri]vareni-s-laskou.blogspot.cz/2012/10/nezdrava-basta-tatarak.html
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 2. 2014 00:46
6. 12. 2013 01:22
Francouzi, v době před Bonapartem, měli v oblibě tatarák s ochucenou majonézou, která právě od toho masa dostala svůj název - tatarská omáčka
5. 12. 2013 23:06
26. 11. 2013 17:13
28. 1. 2013 14:37
2. 1. 2013 15:26
2. 1. 2013 15:16
27. 10. 2012 15:09
Tatarák je prostě delikatesa
26. 10. 2012 23:08
26. 10. 2012 19:29
26. 10. 2012 19:25
26. 10. 2012 16:25
26. 10. 2012 15:25
S novou technikou používám food procesor, nožový mixer. Sekám a sekám až se z masa udělá koule a ta se zvolna koulí v nádobce. To je z masa opravdu pasta.
Vyzkoušel jsem i francouzský způsob, sekat na drobné kousky a abych řekl nás to nenadchlo. Jsme odchováni českým způsobem.
26. 10. 2012 14:34
http://www.foodnetwork.ca/recipes/Eggs/Dairy/recip...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 16 minutami
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 19 minutami
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 20 minutami
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 51 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 10 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 10 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 11 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: tatarák tatarak recept recept na tatarák tatarský biftek recept originál jak se dělá tatarák recept tatarak tatarák ze svickove jak udělat tatarák nejlepší tatarák tatarsky biftek jak pripravit tatarak nejlepší recept na tatarák nejlepší tatarák recept recepty tatarak recepty na tatarak originální recept na tatarský biftek falesny tatarak z hovezi zadni co do tataraku tatarák z mletého masa domací tatarak
Suroviny: hovězí zadní, žloutek, česnek, cibule, hořčice, kečup sladký, kmín drcený, sůl, pepř, chilli, omáčka worcesterová, chléb, olej
Tatarák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWGW
29 názorů