Žloutkové pochoutkové řezy
Snad každý zná řezy se žloutkovou polevou z ořechového korpusu, které chutnají skvěle a jejich příprava není žádná věda. Jejich lehce ořechová chuť vám v ústech zůstane ještě dlouho po jejich snězení.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 992 kJ / 6 451 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,84 g |
Tuky | 399,15 g |
Vláknina | 16,20 g |
Cholesterol | 1,99 g |
Sodík | 480 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 616,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 2: Máslo rozpustíme, přidáme cukr, ořechy, mouku a sníh, vylijeme na plech.
Krok 3: Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí být suchá.
Krok 4: Polevu připravíme ušleháním žloutků s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, šleháme nejlépe šlehačem.
Krok 5: Na horký plát nalijeme polevu, necháme zaschnout a nakrájíme.
Zveřejněno 30. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žloutkové pochoutkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6rP
Moje poznámka
Žloutkové pochoutkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6rP
Nejnovější recepty
Rychlé kokosky bez pečení
Přidáno před 4 hodinami
Linecké kroužky
Přidáno před 5 hodinami
Žíhané oválky
Přidáno před 5 hodinami
Mramorové kroužky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové maso s červenou řepou
Přidáno před 6 hodinami
Bramboráčky z červené řepy
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
V soutěži Česká Chuťovka zabodovaly houbové knedlíky, sváteční borůvkový koláč i vánočka ze známého obchodu
Karbanátky z mletého masa a květáku: Na voňavé a šťavnaté jídlo je důležité správně předem připravit květák
Sedm pokrmů, které nesmí chybět na svatomartinském menu: Hustý kaldoun, pečená drůbež nebo křehké rohlíčky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánový koláč
ehrena@seznam.cz před 2 hodinami
Dýňová polévka s kokosovým mlékem a chilli
Gita1 před 5 hodinami
Olivová tapenáda
Elivet před 5 hodinami
Sedlácká bída
Fitulka před 5 hodinami
Krevety po sečuánsku
Fitulka před 5 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Fitulka před 5 hodinami
Pečené vepřové kotlety
Fitulka před 5 hodinami
Hlíva na paprice
Fitulka před 5 hodinami
Rychlý jablkový koláč s čokoládou
Hanina65 před 5 hodinami
Zadělávaný květák s brambory a koprem
Lucie1001 před 6 hodinami
Tématické fráze:
zloutkove rezy,
pařížské tyčinky se žloutkovou polevou,
žloutkové řezy na plech,
řezy touha,
žloutkové tyčinky,
řezy na plech nejnovější recepty,
kokosové řezy se žloutkovou polevou,
co upéct ze žloutků,
žloutkové řezy recept,
žloutkovy řezy na plech,
touha řezy,
ořechové řezy na plech se žloutkovou polevou,
ořechové tyčinky se žloutkovou polevou,
jarní touha recept,
ořechovo žloutkové řezy,
žloutkové ořechové řezy,
žloudkové řezy,
bílkové řezy se žloutkovou polevou,
recept na žloutkové řezy,
žloutkové řezy touha
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
ořechy vlašské,
mouka hrubá,
bílek,
žloutek,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (10)