Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkovník bez lepku, mléka a vajec

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 770 kJ /
3 052 kcal
Bílkoviny51,35 g
Tuky55,54 g
Vláknina44,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,45 g
Sůl0,96 g
Sacharidy564,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka i se slupkou nastrouháme na hrubším struhadle a zakápneme je citronovou šťávou. Krok 2: Všechny pevné suroviny včetně poloviny ořechů odměříme do hlubší mísy a promícháme je. Krok 3: Přidáme olej, vodu a nastrouhaná jablka a důkladně promícháme. Krok 4: Podle potřeby přilijeme trochu vody, aby vzniklo ne příliš husté těsto. To nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme zbytkem sekaných ořechů a pečeme při 160 °C asi 30 min.
Při pečení můžeme do trouby vložit plecháček s vodou, koláč se pak tolik nevysuší.

Zveřejněno 3. 1. 2013

Poznámka autorky petram

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkovník bez lepku, mléka a vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9YqP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkovník bez lepku, mléka a vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9YqP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Julijana:
Dobrý den,
"gumový" koláč znám velmi dobře, hlavně ze začátku jsem se srážením těsta také velmi bojovala, vlastně se mi srazil téměř každý. Postupně jsem vypozorovala několik věcí, které při pečení pomáhají:
- používám samokypřící Doves Farm mouku a i tak přidávám prášek do pečiva (celý na 400 g mouky), obzvlášť je-li v těstě nějaké ovoce, které ho má zvlhčit
- těsto nepřipravuji moc vlhké, tj na Vašich 300 g mouky bych dala pouze jedno jablko, těžké a vlhké těsto má větší tendenci se srazit
- peču v elektrické troubě na pečicím papíře
- do trouby přidávám na dno plecháček s vodou, která zabraňuje vyschnutí těsta
- peču při nízké teplotě a dlouho (obvykle při 160 °C asi 30-40 minut)
- po upečení plech vyndám z trouby, nechám velmi krátce "vydýchat" (cca 2-3 minuty) a pak ho pomocí okrajů pečicího papíru vyndám z plechu a přendám na mřížku, kde má možnost dýchat i odspodu a nezapaří se. Na vyndáváni je lepší, aby byli dva, každý chytne na dvou krajích a koláč se jakoby přenese.

Snad Vám to takto pomůže, vím, jak ty neúspěchy člověka sráží na kolena, také jsem si tím prošla. A nemyslete si, ani teď, po třech letech na dietě, není každý den posvícení a občas se mi něco nezdaří.

Dobrý den Petro,
na fotce to vypadá dobře, ale u nás se nezadařilo, což už se mi taky jindy stalo při mých pokusech např. s mícháním několika obilných mouk dohromady. Dělala jsem z 300g DF, dala celý prášek, pekla jsem snad hodinu a výsledek - tuhá zdrclá placka - jakoby jen zdrclé těsto. Kde jsem udělala chybu?

:yes::yes:

:yes::yes::-K

:yes:yes::yes::

Tématické fráze:
pečení bez lepku, pečeme bez lepku recepty, pečení bez lepku recepty, pečení bez lepku a vajec, pečeme bez lepku, recepty pečeme bez lepku, pečeme bez lepku a vajec, jablkovnik, pečení bez mléka, pečení bez vajec a lepku, pečení bez lepku vajec a mléka, pečení bez lepku a mleka, peceni bez mleka a vajec, recepty na pečení bez lepku, pečení bez vajec, moučník bez lepku a vajec recepty, jablkovník recepty, pečeí bez lepku, peceni bez vajec a mleka, bez lepku

Suroviny:
mouka bezlepková, cukr, prášek do pečiva, soda jedlá, skořice mletá, xanthan, olej, voda, ořechy vlašské, jablko, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu