Bostonské fazole
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 10 316 kJ / 2 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 129,40 g |
Tuky | 91,25 g |
Vláknina | 181,80 g |
Cholesterol | 115 mg |
Sodík | 3,26 g |
Sůl | 7,86 g |
Sacharidy | 190,80 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 8. 2022 15:52
Děláme často, ale používáme fazole z konzervy, pak trvá komplet příprava cca. 1,5 hodiny. Dáváme někdy kotlety, někdy uzené. S uzeným peču jen asi 1 hodinu a je to vynikající.
24. 4. 2021 16:23
Tonja: já běžně používám "zkratku" tedy fazole z piksly a dát až nakonec.
Ale tady bych to nezkoušela.
Co nechutnalo?
Ale tady bych to nezkoušela.
Co nechutnalo?
24. 4. 2021 14:44
Udělal jsem bostonské fazole přesně podle tohoto receptu, ale nepochutnali jsme si. A navíc příprava trvá příliš dlouho - den předem namočit, vaření fazolí hodně přes hodinu a pak dvě hodiny pečení.
Nešly by první 3 kroky zkrátit použitím předvařených fazolí z konzervy? Zkusili jste to někdo?
Nešly by první 3 kroky zkrátit použitím předvařených fazolí z konzervy? Zkusili jste to někdo?
7. 4. 2014 19:31
Je to moc dobré. 2 hodiny moc není, je to tak akorát.
Chuť je to moc zajímavá a pošmákli jsme si. Já jako tradičně vylepšoval dvojitou porcí uzeného a moc moc chutnalo. Pošmákli jsme si.
Chuť je to moc zajímavá a pošmákli jsme si. Já jako tradičně vylepšoval dvojitou porcí uzeného a moc moc chutnalo. Pošmákli jsme si.
14. 1. 2013 10:52
Fazole milujeme - ráda vyzkouším
13. 1. 2013 22:46
Eliza: no tak dobře, tím spíš je vyzkouším! do novoroční dietky se luštěniny hodí díky.
13. 1. 2013 15:49
Fazole máme moc rádi. Jen musím koupit ten javorový sirup
13. 1. 2013 13:38
To bude u nás moc chutnat hlavně manželovi
13. 1. 2013 12:39
Recept pro mého muže jak dělaný
proto ukládám
proto ukládám
13. 1. 2013 12:20
Další parádní"pecka"do mé fazolové sbírkyMňam
13. 1. 2013 11:52
Fakt ne, nepopletla...mám to ze dvou zdrojů (kuchyně USA a Speciality světových kuchyní), které jsem srovnávala, sloučila a upravila ještě podle kolegyně, která je jedla přímo v Bostonu. Všude je uvedeno tak dlouhé pečení - taky se mi to zdálo dlouho a zbytečné, říkala jsem si, že jsou dobré i bez toho zapečení. Ale jen do té doby, než jsem to vyzkoušela. Je to fakt podstatný rozdíl. Bála jsem se, že z toho bude rozvařený maglajz, ale ne - fazole zůstanou pevné a dobroučké.
13. 1. 2013 11:51
Krása nesmírná! +
13. 1. 2013 11:43
aisha: To je pravda, nedošlo mi to při nočním čtení 2 hodiny se mi také zdá moc. Co Elizo? Nepopletla jsi to opravdu?
13. 1. 2013 11:10
zajmavá příprava fazolí už jsem dlouho neměli
13. 1. 2013 07:17
jarka skrobakova: Myslim, ze po prasku do peciva fazole lepe zvetsi svuj objem. U nas se k lusteninam pri namaceni a vareni vzdy pridava do vody trocha sody nebo prave prasek do peciva..
Pekny a jednoduchy receptik....opravdu peceme 2 hodiny? Take mi to prijde dlouho.
Pekny a jednoduchy receptik....opravdu peceme 2 hodiny? Take mi to prijde dlouho.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 18 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 22 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 23 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Tiramisu od Itala
Veronika.Hrozna uvařil před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 10 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 10 hodinami
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 11 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 11 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 11 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 11 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 12 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 12 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kam za nejlepšími řízky v Praze? Eliška zjišťovala, kde mají největší porce a kde umí skvělou bramborovou kaši
Náš život s celiakií: Bezlepkové tvarohové knedlíky s jahodami pro Áňu zachutnaly celé rodině
Kvíz míchaných koktejlů: Jedním z retro nápojů na oslavách je bowle. Naučte se ji s námi
Další recepty
Tématické fráze: úprava fazolí bostonské pečené fazole recepty na upravu fazoli kuchyňská úprava fazolí fazole úprava fazole recept fazole recepty bolonske fazole fazole soda bostonské s fazolemi recepty z fazolí bostoske fazole kuchynska uprava fazole pečené bostonske fazole úprava fazole recepty fazole kuchyňská úprava bílé fazolky dna a fazole úprava fazolí recept fazole
Suroviny: fazole červené, bůček uzený, hořčice dijonská, sirup javorový, sůl, prášek do pečiva, máslo
Bostonské fazole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Von
18 názorů