Karamelový dort
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 044 kJ / 5 030 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,81 g |
Tuky | 201,02 g |
Vláknina | 14,30 g |
Cholesterol | 2,26 g |
Sodík | 1,17 g |
Sůl | 2,95 g |
Sacharidy | 682,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cesto: 7 bielkov vyšľaháme do snehu s 7 PL cukru, pridáme žĺtka, preosiatu múku a kakao a kypriaci prášok. Zamiešame už iba ručne zľahka.
Krok 2: Dáme piecť do formy priemer 24 cm asi 35 minút.
Krok 3: Krém: 300 g cukru upálime na karamel, zalejeme 1/2 l mlieka, necháme rozvariť, kým sa všetok cukor roztopí.
Krok 4: V druhom 1/2 l rozmiešame 1 zlatý klas a 5 PL polohrubej múky. Vlejeme do karamelového mlieka a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.
Krok 5: Maslo aj kaša musí mať rovnakú teplotu (necháme to asi hodinu pri izbovej teplote). Maslo vymiešame na penu a postupne vmiešame vychladnutú kašu.
Krok 6: Šľahačka: 8 PL cukru upálime na karamel, zalejeme šľahačkou, pomaly privedieme do varu, odstavíme. Necháme vychladnúť a vyšľaháme.
Krok 7: 1 kopcovú PL stužovača rozmiešame s trochou vody s metličkou, keď začne hustnúť, vmiešame do šľahačky. Na upečený korpus vylejeme krém, na to šľahačku. Necháme v chladničke asi 4 h.
Krok 8: Navrch môžme spraviť ešte karamelovú posýpku: Asi 5 PL dáme do hrnca s 1 PL masla a stále miešame, kým sa nám spraví taká mrvenička (ešte predtým, ako sa začne cukor topiť).
Krok 9: Vysypeme na tanier a keď to vychladne, ozdobíme tortu.
Zveřejněno 5. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karamelový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2v8
Moje poznámka
Karamelový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2v8
Nejnovější recepty
Zelňačka s houbami
Přidáno před 1 hodinou
Slepá zrcátka
Přidáno před 9 hodinami
Duhová vosí hnízda
Přidáno před 17 hodinami
Karamelové oválky
Přidáno před 18 hodinami
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno 21. 12. 2024 20:11
Losos s černou čočkou
Přidáno 21. 12. 2024 18:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Margot kuličky voní kokosem, rumem a čokoládou. Toto nepečené cukroví si zkrátka zamilujete, a přitom je hotové za chvíli
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vynikající likér z ledových kaštanů
Lucie1001 před 36 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
Kath3rin24 před 1 hodinou
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Ladova před 2 hodinami
Kdoulový kompot čerstvý a zavařenina
Hanzinten před 2 hodinami
Klasická hořčice (domácí)
kuree@email.cz před 3 hodinami
Věnečky jako z cukrárny
Pettyna před 5 hodinami
Pivovarský tokáň
mafinka888 před 5 hodinami
Citronové rohlíčky
paprika1000 před 6 hodinami
Oblečené panenky
Rostyg před 8 hodinami
Hovězí plec nebo krk se žampiony a na víně
wimra před 8 hodinami
Tématické fráze:
torty foto,
torty,
torty.sk,
karamelová buchta,
torty sk,
svatebni tortu foto,
dr edker,
chlebova torta,
torty recepty,
torta,
karamelový dort recept,
karamelový dort,
pečení dr. edker,
mail dr.pl loc:cz,
tortyrecepty,
krém na tortu,
recepty torty,
torta recept,
dort pavlova s karamelovým krémem,
ukrajinsky torty
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao,
mléko,
zlatý klas,
mouka polohrubá,
cukr krystal,
máslo,
šlehačka,
cukr krystal,
ztužovač želatinový
Komentáře (4)