Pudingová bublanina z 1 vejce
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na ovocnou bublaninu? Upečte tuto bublaninu, která se krásně leskne, je lehká a díky pudinku přidanému do těsta není suchá. Bublaninu připravte s třešněmi,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 449 kJ / 346 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 85,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Máte chuť na ovocnou bublaninu? Upečte tuto bublaninu, která se krásně leskne, je lehká a díky pudinku přidanému do těsta není suchá. Bublaninu připravte s třešněmi,…
Ořechové těsto s chutí po silné kávě, nahoře pak sladká a křupavá čokoláda. A mezitím jemný máslový krém dochucený rumem. Přesně to je ten chuťově vyladěný moučník,…
Nápadů na dobré ovocné koláče není nikdy dost. Tento chutný koláč s meruňkovým džemem, tvarohovo-máslovou náplní a ovocem je ozvláštněn dvěma druhy želatinových polev,…
Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, vodu, múku a kypriaci prášok. Premiešame, cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre…
Prísady na cesto spolu dobre prešľaháme, cesto vylejeme na plech a upečieme. Necháme na plechu vychladnúť. 8 dl džúsu privedieme s cukrom k varu. V 2 dl rozmiešame…
Pripravím najprv korpusy z 3 vajec. Vajcia s cukrom vymiešam do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu zmiešam, preosejem do cesta a vareškou opatrne zamiešam. Plech 27x37…
Z odpalovaného těsta nemusíme péct jen klasické věnečky nebo větrníky. Když popustíme uzdu své fantazii, brzy náš stůl ozdobí skupinka elegantních labutí. Nejen že jsou…
Prísady na cesto zmiesime a vypracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti a každú časť rozvaľkáme na papieri na pečenie. Vložíme na plech a upečieme v teplej rúre. Dávame…
2 pláty položíme na plech, trochu mlieka dáme variť spolu s cukrom, vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté klasy a žĺtok, vylejeme to do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý…
Najprv som pripravila marhule. Umyla som ich, vykôstkovala a vložila do hrnca, zaliala vodou a pridala som cukor. Marhule som varila iba chvíľku, dĺžka záleží od…
Nadýchané věnečky z odpalovaného těsta plněné chutným vanilkovým krémem a posypané moučkovým cukrem chutnají jako z cukrárny. I když se příprava může zdát složitá, není…
Lístkové cesto vyvaľkáme a uložíme na plech. Rozšľaháme 6 žĺtkov, mlieko, tvaroh, vanilkový cukor, Zlaté klasy a 100 g cukru. Nalejeme na cesto. Upečieme na 180°C na 80%…
Olúpané jablká nastrúhame, pridáme 2 dl vody, cukor a povaríme, kým sa jablká nerozvaria. V 2 dl vody rozmiešame Zlaté klasy, pridáme do jablčnej kaše a 2 minúty…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak přišleháme olej a rum, přimícháme zakysanou smetanu, vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh vyšlehaný z bílků. Těsto…
Cesto: Žĺtky + cukor vymiešať pridať olej, vodu, múku, prášok do pečiva + nakoniec sneh a upiecť, nechať vychladnúť Plnka: vyšlahať šlahačku, pridať smotanu +…
Cesto: Do horúcej vody dáme ceru roztopiť , pridáme múku a soľ, uvaríme hustú kašu.Necháme vychladnúť a pridáme po jednom vajíčka. Rozdelíme na 2 časti , dáme na plech…
Z 1/2 l mlieka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaríme hustý puding. Vlejeme do formy na srnčí chrbát, kterú sme vypláchli studenou vodou. Na puding položíme vykôstkované…
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na 3 x do cesta a opatrne vmiešala drevenou vareškou. Plech 27x37 cm som…
Na Slovensku je tradíciou na Vianoce, podávanie opekancov. Toto jedlo sa podáva po kapustnici, ktorá je tiež tradičným jedlom. Chcem iba vysvetliť, čo sú to opekance. Ak…
Tento klasický dezert potěší celou rodinu atraktivním vzhledem i výbornou chutí. Plátky kakaového a světlého korpusu promazané pudinkovou náplní ochucenou rumem skládáme…
Nakrájená jablka bez jadřinců i se slupkou, s cukrem, skořicí a hřebíčkem přivedeme do varu (nedovařený kompot), zahustíme škrobem (Maizena, Solamyl, Zlatý klas ap.),…
Vajcia s cukrom vymiešam do peny. Pred koncom miešania pridám olej. Múku, prášok do pečiva, sódu a kakao zmiešam a preosejem do cesta na 3 x a potom vareškou zľahka…
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a striedavo pridávame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva a vodu s olejom. Do vymiešaného piškótového cesta zamiešame sneh vyšľahaný z…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Kečup z rybí omáčky? Oblíbené dochucovadlo se dřív vařilo i z hub nebo ze švestek
Sedm historických zajímavostí o jídle: Humři se používali jako hnojivo, pepř byl cennější než zlato a Britové „vyráběli“ falešný banán
10 nejoblíbenějších asijských specialit: Připravte si čínskou křehkou kachnu, vietnamskou polévku phở bò i japonské sushi!