Novohradský vepřový plátek
Máme pro vás jeden z dalších receptů na oblíbenou klasiku. Novohradský vepřový plátek můžete připravit z kýty či z kotlety, nebo také z bůčku. Tradičně se podává s rýží, ale jako přílohu můžete vyzkoušet i těstoviny nebo brambory.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 633 kJ / 151 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,11 g |
Tuky | 5,97 g |
Vláknina | 4,65 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 19,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dá se použít i libovější bůček nebo plecko. To by se připravovalo jiným postupem. Dusí se delší dobu, nejlépe v troubě, a zahustí se moukou až před dokončením, když je maso už skoro měkké. Tento recept bývá častou klasikou v jídelnách a meníčkových restauracích. Na jednu porci se počítá 100 až 120 g masa. Já připravuji na hlubší pánvi, je to rychle hotové.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 11 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 37 minutami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 8 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 9 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 9 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 11 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 11 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 11 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Znáte všechny typy smetany a víte, na co je použít? Jaká se hodí na zahuštění omáček a která do studené kuchyně?
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jak vařit nebo dusit rýži. Správný postup záleží na tom, jaký druh máte ve spíži
Další recepty
Tématické fráze: vepřový plátek vepřové plátky recepty novohradské maso veprove platky novohradský řízek vepřový plátek recept novohradske platky recept veprove platky novohradská pečeně novohradské vepřové maso vepřove platky recept novohradska veprova kyta novohradská vepřová plec recept na vepřové plátky novohradská kýta vepřový plátek recepty veprove platky na prirodno recepty vepřové plátky vepřová kýta na prirodno vepřový plátek na přírodno
Suroviny: kýta vepřová, sůl, pepř mletý, olej, paprika sušená sladká, cibule, žampióny, lečo sterilované, mouka hladká, smetana na vaření, vývar masový
Novohradský vepřový plátek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31mR
31 názorů