Domácí sýr (bez syřidla)
Výroba domácího sýru znovu získává mezi lidmi na oblibě, málokdo ale ví, že chutný sýr si můžete vyrobit i bez použití syřidla. Hotový sýr můžete dochutit podle libosti, výborný je také s česnekem nebo s čerstvými bylinkami.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 300 kJ / 311 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,07 g |
Tuky | 15,70 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 56 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 25,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tvaroh rozdrobíme do hrnce, zalijeme mlékem, přivedeme téměř k varu a odstavíme.
Krok 2: Než směs začne téměř vařit, přilijeme citrónovou šťavu. Tvaroh se jemně roztaví a mléko srazí.
Krok 3: Mléko se srazí i bez citrónové šťávy působením kyselosti tvarohu. Je vhodné ji přidat pro jistotu.
Krok 4: Celou směs slijeme (přecedíme) a necháme odkapat.
Krok 5: V hrnci rozpustíme lžíci másla, přisypeme odkapanou tvarohovou směs, sůl, jedlou sodu, případně koření a bylinky a zvolna zahříváme. Tvaroh se začne postupně tavit.
Krok 6: Natavenou směs přendáme do libovolně nádoby, (formy), ve které bude sýr chladnout a tuhnout.
Krok 7: Necháme v chladu do druhého dne uležet a podáváme.
Zveřejněno 23. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí sýr (bez syřidla)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgW8
Moje poznámka
Domácí sýr (bez syřidla)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgW8
Nejnovější recepty
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 11 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 15 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 19 hodinami
Plátky krkovice zapečené s cibulí a dvěma druhy sýrů
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Účastnice Hell's Kitchen Sierra přiznala, kdy je v kuchyni nejistá a jaká jídla neumí vařit: Musím se to naučit, to vím, říká
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 10 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 11 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 12 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 12 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 13 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 13 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 13 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 14 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 17 hodinami
Tématické fráze:
domací syr,
výroba domácího sýra bez syřidla,
výroba sýra bez syřidel domácí,
výroba domácího sýru bez syřidla,
domácí eidam,
domací eidam recept,
domácí výroba eidamu,
domaci syr recept,
výroba sýrů doma,
přírodní domací syr z tvarohu,
domácí sýr z tvarohu,
výroba domácí mozzarella,
výroba domácího sýrů bez syřidla recepty,
recept na domaci syr,
syr z tvarohu,
výroba sýra doma,
domácí syr eidam,
výroba sýru eidam,
výroba domácího eidamu,
jak vyrobit domácí sýr
Suroviny:
tvaroh polotučný,
mléko,
soda jedlá,
šťáva citronová,
máslo,
sůl,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
chilli,
kurkuma,
česnek,
bylinky
Komentáře (58)