Hrnková buchta s tvarohem
Velmi oblíbená buchta na plech, kterou zná z dětství téměř každý. Je vláčná, nadýchaná, voňavá po kakau a prolitá tvarohovou náplní, přesně takovou nám pekly naše babičky a maminky. Též ji můžete znát pod názvem fešák, prošívaná deka nebo himaláje. Upečenou ji máte raz dva a téměř bez práce.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 384 kJ / 6 784 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,72 g |
Tuky | 262,24 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 1,15 g |
Sodík | 813 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 927,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme (máslem, sádlem) a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme papírem na pečení.
Krok 2: Do mísy prosejeme cukr, přidáme olej, vejce, mléko a krátce šleháme. Poté přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, kakao a podle chuti můžeme přidat i vanilkový cukr.
Krok 3: Ve druhé míse ušleháme všechny ingredience na náplň.
Krok 4: Těsto vylijeme a rovnoměrně rozetřeme po plechu, nahoru dáme tvarohovou náplň a lžičkou promícháme, aby vznikly "obláčky".
Krok 5: Pečeme v rozehřáté troubě na cca 180 °C přibližně 25 minut.
Zveřejněno 15. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrnková buchta s tvarohem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Xnx
Moje poznámka
Hrnková buchta s tvarohem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Xnx
Nejnovější recepty
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno před 8 hodinami
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Kaštanové orecchiette
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Přidáno před 11 hodinami
Kávové rohlíky (retro)
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláčky "rumáčky"
Pecula před 18 minutami
Květák smažený v troubě
Kerstein před 25 minutami
Domácí kmínový chleba
lkoubek21 před 53 minutami
Houskové knedlíky
Komtesina před 1 hodinou
Stánkové langoše
MarketaNov před 2 hodinami
Karlovarský knedlík
BetkaK před 2 hodinami
Kváskové kořenové bagety
magdalenka před 3 hodinami
Kuřecí placičky s nivou a šunkou
MichaelaUlbrichova před 4 hodinami
Housky na hamburger
monika.saskova před 5 hodinami
Tématické fráze:
buchta s tvarohem,
tvarohova buchta,
hrnková buchta,
buchta z tvarohu,
buchty s tvarohem,
tvarohová buchta na plech hrnková,
pečeme s tvarohem rychlé,
buchta s tvarohem a ovocem,
recept na buchtu s tvarohem,
peceni s tvarohem,
pečeme s tvarohem,
hrnková tvarohová buchta s ovocem,
buchta s tvarohem a jablky,
hrnková buchta s tvarohem a jablky,
hrnková tvarohová buchta,
buchta se svestkami a tvarohem,
buchta na plech s tvarohem,
buchta s jablky a tvarohem,
recepty s tvarohem,
recepty na pečení s tvarohem
Suroviny:
cukr moučkový,
olej,
vejce,
mléko,
mouka polohrubá,
kakao,
kypřící prášek,
cukr vanilkový,
tuk,
mouka hrubá,
tvaroh měkký,
cukr moučkový,
vejce,
mléko,
cukr vanilkový
Komentáře (105)