Medvědí noky - medvedie halušky
Listy medvědího česneku se dají upotřebit různě. Můžeme je také zakomponovat do těsta na tradiční halušky. Ty získají svěží nazelenalou barvu a pikantní chuť. S těstem však pracujeme rychle, aby se zbytečně netáhlo a byly z něj hezké drobky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 594 kJ / 2 293 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,36 g |
Tuky | 21,12 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 3,41 g |
Sůl | 8,42 g |
Sacharidy | 439,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Halušky podávame ako prílohu k hocijakému mäsu na šťave a pod. Príp. s riedkymi miešanými vajíčkami a zeleninovým šalátom aj ako hlavné jedlo. Keď vynecháme medvedí cesnak, máme obyčajné prílohové halušky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 4. 2013 11:11
9. 4. 2013 09:48
9. 4. 2013 09:10
9. 4. 2013 09:05
8. 4. 2013 08:06
7. 4. 2013 16:30
7. 4. 2013 16:27
Svetlanka, hakuškár je starý vyše 30 rokov, ale akosi sa ho nedokážem zriecť...pochádza z Maďarska, ale podobné sú u nás teraz dostať - celokovové. Na mojom tá okrúhla posúvacia časť je z plastu. Mám aj iný typ, na tom sú otvory cca 0,5 cm x 1cm taký oválny otvor, vyzerá to ako obrátené strúhadlo. K tomu je drevená špachtľa, ktorou sa cesto na haluškovači pretláča.
7. 4. 2013 16:20
7. 4. 2013 15:42
7. 4. 2013 15:26
7. 4. 2013 15:14
7. 4. 2013 07:24
7. 4. 2013 07:19
7. 4. 2013 00:36
6. 4. 2013 21:48
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 12 minutami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 36 minutami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 10 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 11 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 13 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 13 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma noky a nočky: Seznámíme vás s jejich přípravou, podáváním a uchováním
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Další recepty
Tématické fráze: noky s medvědím česnekem zelené halušky dýnové halušky haluškové noky halusky s medvedim cesnekem halušky s medvědím česnekem halušky s medvédím česneku koupit haluškovač medvědí česnek noky noky z medvědího česneku gnoky medvedi cesnak noky s medvědí česnek široké drevené špachtle halušky ku gulášu halušky k gulášu noky jako halušky halušky z medvědího česneku medvědi česnek s nočky medvedí cesnak ako príloha halušky s medvědím medvědím česnekem
Suroviny: mouka polohrubá, vejce, česnek mědvědí, voda, sůl, pepř mletý, olej
Medvědí noky - medvedie halušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QKkM
26 názorů