Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Bramborový guláš alias buřtguláš zná snad každá hospodyňka. Je to rychlá a vydatná záchrana, která spolehlivě zasytí a uspokojí i mlsnější jazýčky. Někdo má raději řidší polévkovou konzistenci, ale za zkoušku rozhodně stojí i tato krémová, která nás svou jemnou chutí okouzlí.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 962 kJ / 1 903 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,80 g |
Tuky | 128,19 g |
Vláknina | 19,46 g |
Cholesterol | 340 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 10,25 g |
Sacharidy | 94,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento guláš je opravdu poctivý, hustý, jemně smetanový a s vynikající chutí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 6. 2019 11:32
Už od malá jsem moc nemusela guláš a taky buřtgulaš
Dnes jsem zkusila tenhle a řeknu Vám TOPKA
Dávám do oblíbených a budu dělat často !
Dnes jsem zkusila tenhle a řeknu Vám TOPKA
Dávám do oblíbených a budu dělat často !
22. 2. 2019 01:32
Dělám podobně, jen místo pálivé papriky dávám uzenou a zahušťuji na malé kostičky nakrájeným chlebem a najemno nastrouhanou bramborou. Nakonec je tak hustý, že v něm stojí vařečka
5. 3. 2018 12:24
Mňam!
30. 8. 2017 23:22
RENE radeji pockejte, az tu smetanu budete mit, ta smetana skutrcne dela zazraky, nejen v bramborovem gulasi, ale i v obycejnem, ptackach, rajske omacce i polivce, v hrachove kasi i polivce.A kdyz mermo moci pockat nemuzete, dejte tam nakonec alespon poradny flakanec masla. Masla, ne margarinu!
28. 8. 2017 11:21
Váš recept je opravdu super. Takový buřtguláš vařily babička a maminka, až na tu smetanu, myslím. A ještě přidávaly bobkový list. Někdy to zkusím s tou Vaší smetanou. Dnes ji nemám a tak bez. Naprosto souhlasím s Vaší poznámkou pod receptem!
18. 7. 2017 09:45
CASINO neni-li smetana, ta dobra, tucna, resim to zcela jednoduse: dam tam flakanec masla. Masla, ne margarinu. A tak je tam mlecny tuk tak jako tak, ten totiz dela tu spravnou chut. Dela v te vode spravnou emulsi, sadlo ci olej to neudela, to dela jen ''oka''.
18. 7. 2017 09:20
Paul Sulc:
Já s Praduch: (7. 5. 2014 09:26:12) souhlasím, tedy až na to druhé slůvko "určitě" v souvětí
Můžete si myslet, že jsem lhář ale mám ověřeno, že hodně záleží na prezentaci jídla... Při podávání NĚKTERÝCH jídel zkormouceně prohodím: "...ale je tam málo šlehačky, víc jsem neměl..." a zatímco jsem použil pro barvu trochu mléka s moukou, tak mančaft zvyčajne krmi chválí a chválí
No doufám, že taky moc nelžou, že
Já s Praduch: (7. 5. 2014 09:26:12) souhlasím, tedy až na to druhé slůvko "určitě" v souvětí
Můžete si myslet, že jsem lhář ale mám ověřeno, že hodně záleží na prezentaci jídla... Při podávání NĚKTERÝCH jídel zkormouceně prohodím: "...ale je tam málo šlehačky, víc jsem neměl..." a zatímco jsem použil pro barvu trochu mléka s moukou, tak mančaft zvyčajne krmi chválí a chválí
No doufám, že taky moc nelžou, že
18. 7. 2017 04:43
Prduch A proc ne smetanu, ta chut jen vylepsi a o to prece jde, ne? Ja davam smetanu i do ptackua, rajske omacky i do hrachove polivky. Ja muzete tvrdit, ze neco do omacky patri ci neoatri, jestli mi to smakuje vice, tedy to tam patri! Nez budete kritisovat, co kam patri, nejdrive to zkuste.
17. 7. 2017 14:22
Naprosto skvely a bezkonkurencni DOPORUCUJU
10. 7. 2017 22:39
Tak, tohle je ten pravy, cesky ''bramborovy ''gulas s uzeninou, zadne kure, houby, krocan a podobne patly-matly. A dokonce se smetanou. Tu jsem se naucil pridavat pred par lety, gulas jsem mel na 4x a posledni den jsem div nebrecel, ze uz dosel. Je to ''jidlo chudych'', ale tak ci onak, s dobrym chlebem, a jinak to nejim, si strejchnu jako kral. Slava br-gulu!
16. 6. 2017 19:27
Výborný, díky za recept
11. 3. 2017 18:14
Toony: už len kvôli fotke a tomu, že je to zemiakový guláš, tak by tých zemiakov mohlo byť na foto viac
11. 3. 2017 00:30
Toony:
No, škoda toho posledního slova protože váš komentář (jako vulgární) bude s velkou pravděpodobností smazán, a můj (už jako bezpředmětný) bude smazán také, že
No, škoda toho posledního slova protože váš komentář (jako vulgární) bude s velkou pravděpodobností smazán, a můj (už jako bezpředmětný) bude smazán také, že
10. 3. 2017 22:10
Renča P.: Vy asi nepřemýšlíte když jsem píšete komentáře :D Ano na fotce je pár brambor , ale když je to pro vás málo tak si můžete nandat logicky více :D Jediný/á kdo by se měl nad sebou zamyslet jste vy , než napíšete takovou s prominutím sračku :D ;)
1. 3. 2017 17:13
Takhle ho dělám taky....podle maminky...a pokaždé se po něm jen zapráší. Nic si nedělejte z toho, že jste někoho naštvala, když jste tu vyjádřila svůj názor.....potrefená husa se vždycky ozve
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 9 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 11 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 14 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 4 minutami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 1 hodinou
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 2 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 2 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 3 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 3 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
Zuzanka A uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nejlépe nařezat špekáčky? Máme pro vás 5 tipů na skvěle propečené a šťavnaté špekáčky
Jak uvařit poctivý bramborový guláš? Vydatný chutný pokrm dobře zasytí, přitom levně a snadno
5 nejlepších večeří na chalupě: Čertovské špekáčky na leču nebo chalupářská omeleta chutnají božsky. Takhle snadno je připravíte
Další recepty
Tématické fráze: buřt guláš s bramborem buřtguláš bramborový guláš nejlepší buřtguláš buřt guláš bramborový guláš podle babičky buřtguláš s brambory burtgulas recept jak vařit buřt gulaš buřtguláš s bramborami recept bramborovy gulas recept recept na buřtguláš buřtguláš s bramborami vuřtguláš buřt guláš recept recept burtguláš bramborový buřtguláš buřgulaš nejlepší bramborový guláš recept na bramborový guláš
Suroviny: uzenina, brambory, cibule, olej, česnek, sůl, pepř, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, smetana na vaření, mouka hladká
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rqgL
106 názorů