Palermský králík
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 275 kJ / 1 022 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,36 g |
Tuky | 56,74 g |
Vláknina | 14,10 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 823 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 73,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Takto upravený králík je velmi jemný a dobrý.
Zdroj: Co chutná v Evropě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 2. 2009 09:27
vybusna - naprosto dokonalý komentář, nezapomněla jsi vůbec na nic
17. 2. 2009 23:14
hej hej presne...u nas su zajace vseobecne. nerozlisujeme kralik a zajac. obcas sa mozno niekde pouzije aj kralik, ale v nejako sa to nerozdeluje na polneho a domaceho. vsetko jedna kopa. az ked som sa vydala do ciech, tak som zistila, ze sa to tam deli a najviac som si tu vsimla tu, pretoze ked som raz napisala zajac..tak to som mala hned tolko odkazov v poste, ze odkial som ho mala...a ja som to nechapala.
17. 2. 2009 23:11
17. 2. 2009 23:02
vybusna, vypadá to úžasně a já bych se teda nežinýrovala a dala bych si pořádný kus! Kdysi jsem dělala zajíce, taky jsem měla pochybnosti, vím, že jsem ho měla v něčem naloženého, a pak jsem ho celou dobu podlévala dušenou mrkví v másle a byl tam snad jalovec a nějaké divoké koření a nemělo to chybu! Maso se rozplývalo na jazyku, po divočině ani známka. Skvělé to bylo, ale kde dnes vzít zajíce?(nemyslím králíka), vím, že moje rodina na Slovensku říká králíkovi "zajac" Takže, protože já vím, že tohle nikdy neochutnám, ale za odvahu a krásné foto ti rozhodně dávám plus!
17. 2. 2009 22:47
Jé, to je velmi podobný recept na naše každoroční štědrovečerní jídlo Zajíc načerno. Akorát se naloží do kořenové zeleniny a stejného kořeněného nálevu bez vína. Nálev se promixuje, přidá se maso, rozinky, mandle a ochutí povidly, které udělají omáčku černou. Chuť je sladkokyselá a podává se to s chlebem. Od té doby, co se zajíc těžko na vánoce shání, tak to děláme z králíka.
17. 2. 2009 22:20
vybusna, to jsi mi udělala velkou radost, že vám chutnalo! Bylo to takové napínavé a myslím, že i tebe to překvapilo, když jsi měla pochybnosti jaké že to bude. Nám to taky moc chutnalo, ale od té doby králíka ne a ne sehnat.
17. 2. 2009 21:28
z akeho kusa zvierata som robila tento recept poznate z tejto diskusiehttp://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=305&st...
recept je naozaj skvely, casto robievam toto jedlo (aby som si urobila reklamu )http://www.toprecepty.cz/recept/3089-kure-na-pomer... takze nas hrozienka a mandle v omacke nezaskocili a omajda bola tymi chutami vino, ocot, cukor, hrozienka harmonicka a prepojena. Maso som nedusila , ale piekla som ho v http://zasilkou.cz/shop/bravosky/bravoska-modra, s opekanim zhora a dala som nan na prvych 45 min. alobal.
za recept davam s cistym svedomim plusku a premyslam, ze nabuduce by som ho mozno skusila aj s nejakymi kuracimi stehnami.
recept je naozaj skvely, casto robievam toto jedlo (aby som si urobila reklamu )http://www.toprecepty.cz/recept/3089-kure-na-pomer... takze nas hrozienka a mandle v omacke nezaskocili a omajda bola tymi chutami vino, ocot, cukor, hrozienka harmonicka a prepojena. Maso som nedusila , ale piekla som ho v http://zasilkou.cz/shop/bravosky/bravoska-modra, s opekanim zhora a dala som nan na prvych 45 min. alobal.
za recept davam s cistym svedomim plusku a premyslam, ze nabuduce by som ho mozno skusila aj s nejakymi kuracimi stehnami.
17. 2. 2009 21:15
nevidím žádný komentář, jaké to bylo ?
16. 1. 2009 14:22
, to vypadá skvěle Jdu do Alberta pro králíka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 1 hodinou
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 5 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 7 hodinami
Morušová marmeláda z domácí pekárny
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 4 minutami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 1 hodinou
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 1 hodinou
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 1 hodinou
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 1 hodinou
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 1 hodinou
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
JaninaZ. uvařila před 2 hodinami
Špenátový quiche
tomas392 uvařila před 2 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
TondaJ uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět znamení horoskopu, která jsou omáčkovými mistry: Raci uvaří nejlepší koprovku, Býci zase svíčkovou
Režisér a producent Petr Jákl: Zbožňuju chipsy a oříšky a nesnáším vaření podle receptů, raději improvizuji
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Další recepty
Tématické fráze: babicovy dobroty recepty kralik bravoska recepty králík recepty babicovy recepty kralik recepty bravoska recepty z bravosky bravoska recenze top recepty kralik zajíc recepty bezkonkurenční babicovy dobroty recepty z králíka bravoska palermská omáčka recepty do bravosky nalev na zajice omáčka ke králíkovi babicovy dobroty recepty-králík bravoska zkušenosti recpty králik králík recept nalozeny zajic
Suroviny: králík, cibule, slanina, pepř, bobkový list, víno červené, ocet, cukr, rozinky, mandle sekané, sádlo, mouka hladká, sůl, pepř
Palermský králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR1R
9 názorů