Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 803 kJ / 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,18 g |
Tuky | 54,17 g |
Vláknina | 16,71 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 2,60 g |
Sůl | 6,20 g |
Sacharidy | 27,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bedel odstraníme nožky, kloboučky očistíme od jehličí a z výtrusnic lehkým poklepem odstraníme případnou nečistotu. Kloboučky rozřízneme na čtyři díly.
Krok 2: Rajčata nařízneme do kříže, vložíme do hlubší misky, zalijeme vařící vodou a necháme 1minutu ustát. Ochladíme studenou vodou, sloupneme slupku a nakrájíme na drobné kostičky.
Krok 3: Špek nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a společně s kmínem dáme do kastrolu na rozehřátý olej orestovat do světle růžové barvy.
Krok 4: Přibližně po 4 minutách přidáme nakrájené bedly, rajčata, bobkový list a sojovou omáčku. Podlijeme horkou vodou, promícháme a na slabém plameni dusíme pod pokličkou 15 minut.
Krok 5: Poté pokličku odstraníme, pokud zelenina pustila více šťávy, tak ji prudkým varem trochu zredukujeme a v závěru dle potřeby okořeníme. Na talíři posypeme čerstvou bylinkou a podáváme buď s pečivem, nebo s různými "zeleninovými" bramboráčky.
Krok 6: Do takto podušené směsi také můžeme přidat několik vajec, rozmíchat a nechat srazit. Taková varianta je dobrá s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 29. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bedly dušené v zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBEB
Moje poznámka
Bedly dušené v zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBEB
Nejnovější recepty
Dušené hovězí kostky se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Linecká srdíčka II
Přidáno před 13 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Borůvkové muffiny
tara23 před 1 minutou
Minutkové kuřecí nudličky
tara23 před 6 minutami
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Adrii před 29 minutami
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 1 hodinou
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 2 hodinami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 4 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Tématické fráze:
guláš z bedel,
dusene bedle,
dušeně bedly,
guláš z bedly,
pokrmy z bedly,
kouzelné bylinky-poslední díl,
omáčka z bedel,
guláš z bedlí,
pokrmy z bedel,
maso na bedlách,
bedla dušená,
bedla dušení,
bedly pod maso,
dušené hřiby,
bedly se zeleninou,
ragu z bedel,
dušená bedla,
kouzelné bylinky-poslední díl recepty,
bedly,
omáčka z bedly
Suroviny:
houba bedla,
špek,
kmín celý,
olej,
cibule,
česnek,
rajče,
omáčka sojová,
bobkový list,
voda,
sůl,
pepř mletý,
bylinky
Komentáře (16)