Křupavé bramboráky
Do zlatova opečené, kmínem, česnekem a majoránkou vonící křupavé placičky, to jsou bramboráky. Oblíbená klasika z několika několika surovin, patřící k levným lidovým pokrmům našich babiček a dědečků.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 027 kJ / 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,36 g |
Tuky | 15,47 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 220 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 58,10 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 2. 2023 15:24
bramboráky dobré, ale místo strouhanky přidávám ovesné vločky, zafungují stejně.
9. 2. 2022 12:06
Jsou vynikající. Právě je dělám. Snad jen že používám brambory Red Anna, které jsou téměř bez šťávy, tak přidávám mléko. Tento recept je skvělý.
18. 2. 2021 10:22
Moc dobrý recept, bramboráky byly výborné
2. 9. 2020 22:28
Cibuli ani mouku nedáváme a bramboráky jsou super,jen brambory trošku mléka,hodně česneku,pepř sůl vajíčko a děláme na lívanečníku,takže jsou to takové mini bramboráčky,ale jou úžasný
2. 9. 2020 22:23
Lucifuk: Definitivne!!
2. 9. 2020 22:22
Veronika.Hrozna: 100% s tebou souhlasim!! Cibule doda i ruzovou barvu alepsi chut!! Kmin musi byt!!
2. 9. 2020 22:18
plamenk: Taky pridavam jemne nastrouhanou cibuli. Bramboraky jsou pak i krasne ruzove. Pridavam i kmin.
27. 3. 2020 19:56
Děkuji za skvělý recept, do bramboráků jsem přidal šunku a do galerie jsem si dovolil přidat fotku.
21. 3. 2020 16:30
HonzaB: A zkoušel jsi to někdy?
7. 3. 2020 19:21
Dnes opět tato večeře. Nemaji chybu, dnes i s fotkou
4. 2. 2020 18:52
Děkuji za recept, je to sice ptákovina, ale mně se vážně nikdy bramboráky nepovedly tak, jako podle tohoto receptu :) ještě do těsta strouháme uzený, partner bez masa ani ránu
20. 11. 2019 21:16
Dnes jsem dělala k večeři. Hodně tenké, ať křupou. Výborné
15. 9. 2019 11:59
Lucifuk: Ano! Kmín kvůli trávení a cibule kvůli říznější chuti. Nebát se a přidat! Bude to chutné, za to ručím!
14. 9. 2019 22:24
Veronika.Hrozna: Cibule a kmín???
10. 7. 2019 16:46
Dekuji za recept. Brambiraky moc nedelame a tento je luxusni!!!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 2 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 14 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 15 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 2 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 5 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 5 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 5 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 5 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 5 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 6 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramboráky trochu jinak: Židovské latkes jsou díky jedné ingredienci úžasně křupavé a nejlépe chutnají s jablečnou omáčkou
Jak udělat nejlepší bramborák. Oblíbené bramborové placky s vůní česneku a majoránky
Staročeské bramborové dobroty: Jak se pečou sejkory, jak bác a co se dává do patentů? Připomeňte si s námi regionální lahůdky
Další recepty
Tématické fráze: jak se dělají bramboráky domácí bramboráky domácí bramboráky recept domaci bramborak bramboráky bez mouky křupavé bramboráčky bramboráky bramborak recept recept na bramborak dobré bramboráky dobrý bramborák bramboráky se strouhankou bramborak bramborák se strouhankou bramborák bez mouky zdravé bramboráky jak udelat bramboraky bramboráky recept jak udělat bramborak recepty na bramboráky
Suroviny: brambory, vejce, sůl, česnek, majoránka, strouhanka, olej
Křupavé bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1GVP
61 názorů