Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"
Suroviny
Porce: 8 - 9
Nutriční hodnoty
Energie | 20 335 kJ / 4 860 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 188,47 g |
Tuky | 383,60 g |
Vláknina | 41,94 g |
Cholesterol | 585 mg |
Sodík | 9,67 g |
Sůl | 23,50 g |
Sacharidy | 146,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Maso obalené ve škrobové moučce nepouští šťávu a tak zůstane po úpravě křehké a šťavnaté. Inspiroval mě kdysi recept na "čínu" a teď to používám i u všech gulášů. Hlavně na to musí být nepřilnavá úprava hrnců, jinak se moučka připeče.
Vím, že je tu "segedínů" přehršel ale takhle je to zas trochu jinak.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 9. 2023 14:35
Dobrota! Měla jsem maso z mladého beránka, tak jsem ho tam šupla. Nakonec dvě smetany ke šlehání a byla to bašta famózní.
7. 11. 2013 23:14
Tom Beyk:
kdysi jsem tady vyzkoušel vliv restování masa na guláš: www.labuznik.cz/recept/vidensky-rindsgulasch-podle-me-ten-nejpepsi-gulas/
"Dopustím se kacířské provokace: uznávám zatáhnutí masa restováním u větších kusů masa, např. u bifteků či Roastbeefu… Ale, zkoušel někdo guláš bez restování masa??? Já ano!!! Dva guláše vedle sebe; jeden na klasický způsob, jak je všude psáno s restovaným masem pouze na tuku. A druhý, s od samého začátku dušeným masem… V obou případech maso posléze pustí šťávu! Výsledek? Nikdo z hostí nedokázal určit, který guláš byl připraven tak či onak!!! Oba chutnaly stejně!!! A i když z hovězího, všichni nakonec chrochtali"
kdysi jsem tady vyzkoušel vliv restování masa na guláš: www.labuznik.cz/recept/vidensky-rindsgulasch-podle-me-ten-nejpepsi-gulas/
"Dopustím se kacířské provokace: uznávám zatáhnutí masa restováním u větších kusů masa, např. u bifteků či Roastbeefu… Ale, zkoušel někdo guláš bez restování masa??? Já ano!!! Dva guláše vedle sebe; jeden na klasický způsob, jak je všude psáno s restovaným masem pouze na tuku. A druhý, s od samého začátku dušeným masem… V obou případech maso posléze pustí šťávu! Výsledek? Nikdo z hostí nedokázal určit, který guláš byl připraven tak či onak!!! Oba chutnaly stejně!!! A i když z hovězího, všichni nakonec chrochtali"
7. 11. 2013 22:44
jarda Kadic:
Mne nazev take neurazil. Necelych 20 let ziju s nemcem u Holandskych hranic a "Eintopf" nazyvam vse, co smrsknu do jednoho hrnce. ..a to je maminka 40 let kucharka profesionalka..
Mne nazev take neurazil. Necelych 20 let ziju s nemcem u Holandskych hranic a "Eintopf" nazyvam vse, co smrsknu do jednoho hrnce. ..a to je maminka 40 let kucharka profesionalka..
7. 11. 2013 16:38
Dievčatá s chlebom, nie ste barbari Práve naopak, žiadny Maďar by si knedlík nedal, ale chlieb
Práve tak by tam nedal žiadny bujón ani múku.
Inak jedlo nie je zlé, ale ...
Práve tak by tam nedal žiadny bujón ani múku.
Inak jedlo nie je zlé, ale ...
7. 11. 2013 16:19
rozmarynaH: nevím kdo tady zmínil rozmáčenou buchtu, já jsem doporučil v receptu klasický knedlík.
casino: nemám to vědecky prokázané - při následném dušení se samozřejmě moučka rozpouští ale asi ne úplně protože maso, např. u hovězího guláše je evidentně o dost (až o 1/2 hodiny) dříve hotové, je křehké a šťavnaté. Bez moučky, hlavně maso ze starších kusů(volů), je po dušení jak smrkové špalíky, po dvou hodinách se sice maso rozpadá ale na vlákna, která jsou jak z gumy (ověřené - nevědecky).
casino: nemám to vědecky prokázané - při následném dušení se samozřejmě moučka rozpouští ale asi ne úplně protože maso, např. u hovězího guláše je evidentně o dost (až o 1/2 hodiny) dříve hotové, je křehké a šťavnaté. Bez moučky, hlavně maso ze starších kusů(volů), je po dušení jak smrkové špalíky, po dvou hodinách se sice maso rozpadá ale na vlákna, která jsou jak z gumy (ověřené - nevědecky).
7. 11. 2013 15:42
maris: ale vždyť já občas taky, chutě jsou různé. Když řeknu, že miluju rajskou omáčku s bramborem, taky mi vyčiníte
7. 11. 2013 13:30
zizala: já jsem taky barbar, normálně k němu je knedlík, ale já si ho ráda dám jen s chlebem
7. 11. 2013 13:23
Tak já jsem tedy barbar Když vařím segedín, tak v jednom hrnci kvůli pohodlí Sobě si odeberu část před přidáním smetany a baštím s chlebem Rodině pokrm zahustím a podávám s knedlíkem. Spokojeni jsme všichni
Ten škrob se mi taky jeví jako zbytečný, dlouhým dušením maso určitě pustí šťávu, protože škrob delší tepelnou úpravou řídne a tudíž už nemůže dělat žádnou ochranu masu.
Líbí se mi nápad hosty dát část zelí až nakonec To si musím pamatovat
Ten škrob se mi taky jeví jako zbytečný, dlouhým dušením maso určitě pustí šťávu, protože škrob delší tepelnou úpravou řídne a tudíž už nemůže dělat žádnou ochranu masu.
Líbí se mi nápad hosty dát část zelí až nakonec To si musím pamatovat
7. 11. 2013 12:55
hosta: Díky a s tím zelím máš naprosto pravdu i já přidávám nakonec do uvařeného pokrmu část syrového pokrájeného zelí. Jídlo tak získá na chuti.
Jana Remková, s chlebem by to jedl jenom barbar Já osobně to jím bez přílohy, protože tak vyniknou všechny báječné chutě masa, zelí i koření. Manželovi k tomu servíruji http://www.toprecepty.cz/recept/30803-knedliky-neb...
Jana Remková, s chlebem by to jedl jenom barbar Já osobně to jím bez přílohy, protože tak vyniknou všechny báječné chutě masa, zelí i koření. Manželovi k tomu servíruji http://www.toprecepty.cz/recept/30803-knedliky-neb...
7. 11. 2013 12:47
bujon, mouka, škrobová moučka
7. 11. 2013 11:00
cathleen: Jo, přesně tak Zkuste si vzpomenout, až budete segedín vařit
7. 11. 2013 11:00
Jo, J.R, mas pravdu, kdysi jsem delala podle jednoho receptu na Receptech.cz, kde se varilo zvlast maso a zeli, pote se vse spojilo a jeste peklo v troube. Delala jsem ho takto asi dvakrat, je to neskutecna dobrota, ale dosti zdlouhava. Normalne delam v jedno hrnci, jako myslim vsichni. Zeli hodne a s chlebem, bez smetany, pekne husty.
7. 11. 2013 11:00
hosta: já si taky nechávám část zelí nakonec, nechám ho tam je prohřát, je to tak lepší
U nás segedín bez česneku, je to o zvyku, o chuti, jednou už tu probíhala diskuze jestli česnek ano nebo ne, zkusila jsem s česnekem, ale už ho tam nedávám, chutná nám to víc bez něho
U nás segedín bez česneku, je to o zvyku, o chuti, jednou už tu probíhala diskuze jestli česnek ano nebo ne, zkusila jsem s česnekem, ale už ho tam nedávám, chutná nám to víc bez něho
7. 11. 2013 10:59
"eintopfsegedi"
Ten název jen v praxi dokumentuje účinnost tzv. Buzzword
Kolik z vás by na recept kliklo, kdyby se jmenoval např.: "Segedín z jednoho hrnce po třinácté"
Škrob zní zajímavě Je otázne, zda maso tu šťávu nepustí ani při další tepelné úpravě... No, moc o tom pochybuju, ale vyzkouším.
U "číny" je to něco úúúplně jiného, tam je rychlá příprava masa na pánvi a v okamžiku, kdy maso pustí šťávu, tak je jasné, že jsme to s časem přešvihli a vařili blbě
Ten název jen v praxi dokumentuje účinnost tzv. Buzzword
Kolik z vás by na recept kliklo, kdyby se jmenoval např.: "Segedín z jednoho hrnce po třinácté"
Škrob zní zajímavě Je otázne, zda maso tu šťávu nepustí ani při další tepelné úpravě... No, moc o tom pochybuju, ale vyzkouším.
U "číny" je to něco úúúplně jiného, tam je rychlá příprava masa na pánvi a v okamžiku, kdy maso pustí šťávu, tak je jasné, že jsme to s časem přešvihli a vařili blbě
7. 11. 2013 10:55
Tom Beyk: Tome, vždyť ten česnek si přidej do surovin a i postupu - rozklikni si Upravit recept a už můžeš psát, jak a co chceš
Mně by tam chyběl taky
Mně by tam chyběl taky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 6 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 7 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 8 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 9 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 9 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 9 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 9 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
7 nejoblíbenějších semen pro naše zdraví. Která používáme nejčastěji a na co se nejvíce hodí?
Další recepty
Tématické fráze: příloha k segedínu segedín příloha gulas z jednoho hrnce proč řídne omáčka segedin z krkovice segedínský guláš z jednoho hrnce segedínský guláš v jednom hrnci segedín z hovězího masa segedín z trouby recepty z jednoho hrnce eintopf německy recept v nj segedin guláš v jednom hrnci segedín v troubě hovězí segedín guláš do jednoho hrnce segedín s česnekem příloha k segedýnu z jednoho hrnce proč řídne guláš
Suroviny: bůček, cibule, zelí kysané, špek, sádlo, bujón zeleninový, mléko plnotučné, mouka hladká, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, pepř, moučka škrobová, česnek
Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0M4N
35 názorů