Suroviny pro 1 dávka
cca + - 60 kousků rohlíčků a nebo 6 kusů závinu.
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 37 480 kJ / 8 958 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 183,93 g |
Tuky | 404,76 g |
Vláknina | 58,10 g |
Cholesterol | 654 mg |
Sodík | 224 mg |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 1 115,81 g |
Postup přípravy
Rohlíčky nevytékají a nepraskají. Krok 4: Rohlíčky pomažeme rozšlehaným vajíčkem a necháme ještě 30 minut v teple kynout na plechu. Namažeme a necháme vajíčko uschnout. Podruhé mažeme vajíčkem před pečením. Před pečením popíchat svrchu jehlicí na maso. Do vajíčka na mazání můžeme přidat vanilkový cukr a rum! Nemusí být. Krok 5: Pečeme v troubě na 200 °C bez horkovzduchu cca 12-14 minut. Po upečení ještě teplé zabalíme pečlivě do alobalu a necháme odpočinout. Vydrží dlouho čerstvé. Ze stejného těsta se peče i makový a ořechový závin. Z tohoto množství lze udělat 6 kousků závinu. Závin vložit do vyhřáté trouby na 200 a pak se ihned stáhneme na 170 Záviny se pečou cca 25 minut. Doporučuji upéct jeden napřed- vyzkoušet si troubu. Krok 6: Ořechová náplň:
Do 175 ml vody nasypeme cukr a svaříme na sirup. Do ořechů nalijeme cukrový sirup dle potřeby, aby náplň nebyla tekutá, ale polotuhá a ochutíme skořicí, medem a citr. kůrou. Ochutnáme, až náplň prochladne a chutě se spojí. Navážíme 25 g porce náplně a svineme do válečků. Lépe připravit den předem. Mléko nepřidáváme vůbec, jinak budou rohlíčky v troubě nabývat a budou na nich praskliny.
Máková náplň: Stejný postup (můžeme přidat rozpůlené rozinky asi hrstičku). Propláchneme je předtím horkou vodou.
Ještě horké, ihned po upečení zabalit pečivo do alobalu a po vychladnutí uložit do chladu.
Trvá několik dní, než těsto přestane být křehké a získá chuť pravých rohlíčků !
Zveřejněno 12. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bratislavské rohlíčky a vánoční záviny z jednoho těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GAyK
Moje poznámka
Bratislavské rohlíčky a vánoční záviny z jednoho těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GAyK
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 3 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 4 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 7 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 10 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 12 hodinami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 1 hodinou
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 1 hodinou
Ošatkový chléb
monyss před 3 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 3 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 4 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 7 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 7 hodinami
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Edward před 9 hodinami
Anglická omáčka
romankrejcik před 9 hodinami
Tématické fráze:
bratislavské rohlíčky,
bratislavské rohlíčky bez kynutí,
bratislavské pajgle,
bratislavské rohlíčky video,
bratislavsky zavin,
bratislavský rohlíček,
bratislavské rohlíčky postup,
bratisl.rohlíčky,
pravé bratislavské rohlíčky,
bratislavské rohlíčky recept,
bratislavske rohlicky top recepty,
bratislavske rozky,
bratislavske rozky recept,
recept na bratislavské rohlíčky,
top bratislavské rohlíčky,
bratislavske zaviny,
bratislavske rozteky,
bratisl. rohlíčky s ořech. nád.,
rohlíčky dle tchýbě,
linecké rohlíčky s makovou náplní
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
máslo,
cukr krupice,
sůl,
vejce,
droždí,
ořechy mleté,
cukr krystal,
med,
kůra citronová,
skořice mletá,
náplň maková
Komentáře (31)