Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový salám

Hodnocení receptu je 4,4 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 596 kJ /
3 489 kcal
Bílkoviny39,00 g
Tuky133,97 g
Vláknina47,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 46 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy508,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Neolúpané jablká zbavíme jadrovníka a narežeme na menšie kúsky. Pokvapkáme šťavou a dusíme asi 15 minút. Jablká rozmixujeme. Krok 2: Do jablkovej kaše prisypeme cukor a za stáleho miešania varíme asi 15min, kým zmes nie je úplne hustá ( doba dusenia záleží to od jabĺk ). Krok 3: Odstavíme z ohňa, pridáme orechy, kandizovanú kôru, hrozienka, dobre premiešame a necháme prechladnúť. Krok 4: Alobal posypeme kokosom, jablkovú hmotu vytvarujeme do tvaru valca s priemerom cca 5-6 cm, posypeme aj zhora kokosom a zabalíme do alobalu ( nemusíme mať dokonalý valec, ten vytvarujeme po druhom zabalení ). Krok 5: Celý valec zabalíme ešte do jedného alobalu a rukami vytvarujeme pekný tvar valca. Krok 6: Dáme do chladu a vybalíme a režeme až po 10 dňoch.

Zveřejněno 15. 12. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkový salám

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LDPw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkový salám

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LDPw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

tejaja: To neponáhľa, mám to vo fólii, takže fóliu prepichnem, nech sa prebytok vody odparí. Dala som do špajze ! Uvidíme, aké to bude.;-)

Veronika.Hrozna: Môžeš aj skôr, závisí to od toho, ako si vyvarila jablká, či bola zmes dostatočne hustá. Na skúšku otvor po niekoľkých dňoch a vyskúšaj, či sa už dá krájať. ;-)

tejaja: Ja som urobila teraz! Musim cakat 10 dni. ;-( Mozem nechat v spajzi?

Hedwika: Asi boli šťavnatejšie jablká, v takom prípade treba dodaď orechy, aby sa masa zahustila viac. Alebo viac vydusiř jablká. Ale aj guličky sú super nápad. :yes:;-)

:-p skvělý recept, který měl v loňském roce velký úspěch. Letos jsem chtěla zopakovat, ale válečky zůstaly měkké a krájet by se nedaly. Udělala jsem z toho kuličky obalené v kokosu a vypadá to, ze se vánoc nedožijí. :-D

AniCiz: Anička, teším sa, že sa podarilo ( aj s úpravou ) :-D:yes::yes:;-)

Terezko,děkuji za tento skvělý recept.jak víš,dělala jsem s tím další věci,ale už jsem dnes nevydržela a ochutnala..:-*..skvělá chuť..
(špatně jsem četla recept a směs byla řidší,proto jsem dosušovala už v kokosu obalené na alobalu v troubě):-K:-K:-K

Včera jsem vyrobila. Vypadá to :-p:-p:-p. Rozdělila jsem na dva kousky. První rozřežu po osmi dnech, snad to bude stačit a další podle úspěšnosti. Předokládám :yes::yes::yes: Bodík +

No, taky jsi to mohla dát dříve! :-D Já už nechci nic dělat, co se cukroví týká, ale tohle si uložím na jinou příležitost;-)

Tak to je zajímavá doborota:yes::yes: Já už letos ne, ale ukládám;-)

hosta: nie môžeš ich olúpať, ak je šupka zlá, ono je tá šupka hlavnme kvôli tomu, že tesne pod ňou je veľa pekntínu, ktorý to zahusťuje. Alebo môžeš nelúpať a potom prepasírovať cez sito, asi by to bolo lepšie. Najdôležitejšie je to úplne vydusiť, nenechať tam nič vody, preto sa jablká nepodlievajú, oni hneď na teple mäknú a púšťajú šťavu. ;-)

tejaja: taky mě to láká, zkusím z poloviční dávky. A Teri - musí ta jablka být neloupaná? mám koženou renetu, má zatím dost tuhé a silné slupky. nebo nastrouhat?

yanull: Janka, môžu byť aj šťavnaté jablká, len je dôležité to skutočne úplne vydusiť, aby to bolo veľmi husté, aby sa všetka voda odparila. Ak by sa ti aj tak zdala masa riedka, tak zahusti rozmixovanými piškotami alebo pridaj trocha orechov, ale keď to skutočne dokonale vydusíš, tak to nemusí byť.;-) Musíš mať tak hustú kašu, že sa bude ťažko miešať.

evžen: recept je ve slovenštině hahaha ;-);-)

Píš se lžíce neee lyžice :D:D:D:D hahahahahaa:-((

Tématické fráze:
jablkový salám, jablečný salám, jablkové cukroví, nepečený jablečný salám, jablkový nepečený salám, recept na jablkový salám, nepečený jablkový salám, vydrží paprikový salám, jaablkový salám, jablkove salam, cukroví jablkový salám, vanocni jablecny salam, jablečný salám s ořechy, jeblečný salám, cukroví s jablky, ovocny salam z jablek a orech, jabkový salám, jablka obalené v kokosu, salám z jablek a ořechy, jak dlouho vydrží salám v lednici

Suroviny:
jablko, šťáva citronová, cukr, ořechy mleté, rozinky, ovoce kandované, kokos strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu