Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová polévka z červené čočky

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 763 kJ /
899 kcal
Bílkoviny55,50 g
Tuky3,60 g
Vláknina46,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy138,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do zeleninového vývaru dáme vařit čočku, pokrájenou mrkev a celer. Krok 2: Když je vše měkké, osolíme, přidáme zázvor a rozmixujeme. Krok 3: Hotovou polévku můžeme zjemnit zakysanou smetanou a na talíři posypeme špetkou chilli.

TIP: Nejčastější chyby při vaření čočkové polévky

Zveřejněno 3. 3. 2009

Poznámka autorky maris

Šťáva z čerstvého zázvoru jde lehce vymačkat lisem na česnek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová polévka z červené čočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6Z0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová polévka z červené čočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6Z0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:-)<3:yes: Pěkný recept a nádherné foto:yes:

Tryskomys14 12. 12. 2017 14:58
Chtěla bych polévku uvařit, ale nemám řapíkatý celer. Lze jej něčím nahradit?

Vaše polévka se stala naši oblíbenou a moje nepolivkove destičky si ji pravidelně přeji k večeři.:yes::-KDekuji za super inspiraci .Petra

Peprenka: to mám velkou radost, že se u vás polévka zabydlela;-):-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

:-p+2:yes:

Pěkný recept a velice hezká fotka:yes:

Ve výsledku to asi vyjde nastejno, jestli se vymačká šťáva nebo zázvor přímo vaří, každý si může vybrat, co mu více vyhovuje;-):-)

maris: Rozdil bude v tom, ze vlakna zazvoru nikdy dokonale nerozmixujete, takze trochu kazi dojem z polevky, urcite doporucuji spis vymackat stavu lisem na cesnek

tohle můžem v jakémkoli množství - k tomu zázvoru, já osobně čerstvý zázvor pokrájím na kousíčky a nechám povařit a jíe je už v tom určitém jídle, je dost škoda to vyhazovat - je to můj názor a máme ho rádi ;-):-p

Maris, nešlo by raději ty 2 cm zázvoru vyvařit v polévce? Šťáva se varem pustí sama, nemusíme nic mačkat a to co zbyde po zázvoru vyhodíme.;-)

Maruško, opět nádherná a jednoduchá polévka :yes:, vyzkouším, už dlouho jsme neměli červenou čočku :-p

aj ja ju hadzem na vyskusanie....strukoviny na kyslo milujem

:-O ... tak to je velmi inspirativní. :yes:

Tématické fráze:
polevka z cervene cocky, polévka z červené čočky recept, červená čočka recepty, červená čočka polévka, jak se vaří červená čočka, polévka s červené čočky, červená čočka recepty polévka, červená čočka polévka recept, polevka ze zlute cocky, polévka z červené čočky se zázvorem, recepty z červené čočky, jak dlouho varit cocku, polívka z červené čočky, červená čočka, krémová čočková polévka, recept na polevku z cervene cocky, polévky z červené čočky, červená čočka recept, recept polévka z červené čočky, čočka červená polévka

Suroviny:
čočka červená, mrkev, celer řapíkatý, vývar zeleninový, zázvor čerstvý, koření chilli sušené, sůl, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu