Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ohnivá pasta

Hodnocení receptu je 4,5 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tom Beyk Tom Beyk

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 728 kJ /
891 kcal
Bílkoviny2,88 g
Tuky89,84 g
Vláknina3,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,37 g
Sůl15,90 g
Sacharidy16,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Papričky zbavíme stopek, překrájíme na menší díly, část rozmixujeme a přilijeme olej. Krok 2: Potom přidáme překrojená rajčata a postupně přidávame ostatní papričky, sůl a nakonec hořčici. Krok 3: Dobře rozmixované přelijeme do malých zavařovaček na uchování v lednici (mně došly, dělal jsem všemožné marmelády).

Zveřejněno 21. 8. 2014

Poznámka autora Tom Beyk

Pasta se výborně hodí ke grilovaným masům, klobásám, do škvarkové pomazánky nebo jen na potření chleba se škvarkovým sádlem. Výhodou je, že pro slabší povahy se dá palčivost upravit - zředit oblíbenou hořčicí. Nejhroznější operací při výrobě je ochutnávání :-) a POZOR na oči!!!

Trvanlivost: v lednici asi dva měsíce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ohnivá pasta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PpVy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ohnivá pasta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PpVy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

sunny.sofi:...zjistil jsem, že v lednici pasta vydrží max. dva měsíce. Měl jsem část v plastové krabičce a po uvedené době začala pasta kvasit.:-//

Pomazánka " Hurá papula" to já rád!:yes::yes::-)):-D:-D Myslí. že dlouho nevydrží, jen pá dní! Pak už žádná nebude!:yes:

Tome,krásnou pálihubku jsi zhotovil:-D:-p:yes:

Tome, už třetím rokem dělám tvůj salát z kozích rohů http://www.toprecepty.cz/recept/28520-salat-z-cers... a ten teda je!!:-p:-p Tahle pasta sice neláká barvou, ale určitě "klame tělem", takže ji taky zkusím:-);-):-K:yes:

sunny.sofi:...je to letos druhá dávka a u té první(~20dní stará) jsem si nevšiml žádných změn. Nemám trvanlivost vyzkoušenou ale myslím si, že by si každá plíseň pěkně připálila prdélku a jako konzervant by tady měla fungovat ta hořčice.
Jana Remková:...pasta je sice barvy nevalné ale nenápadné, tudíž zákeřné:-D

Moc pěkné, ale když se nezavařuje - jak dlouho v lednici vydrží:-?:yes:

Popravdě, ta barva je příšerná ;-), ale dělám něco hodně podobného-tzv "pálihub", je i zde a je to fakt jen pro otrlé. My máme ostré rádi;-):yes:

Tématické fráze:
pasta z kozích rohů, kozi rohy pasta, jak uchovat kozí rohy, palihub, hořčice z kozích rohů, recept na pastu z kozích rohu, pesto z kozích rohů, česneková pasta se sádlem, pasta z kozích rohu recept, pasta z kozích rohů recepty, pasta z beranich rohu, jak vyrobit chilli pastu, ostrá pasta z rajčat a kozích rohů, jak vyrobit a uchovat paprikovou pastu, recepty na pastu z kožich rohu, kozi rohy pasta recept, ohnivá marmeláda, uchování kozích rohů, jak vyrobit feferonovou hořčici, paprika kozi rohy pasta recept

Suroviny:
rajče, olej, sůl, hořčice plnotučná

Přidat fotografie receptu