Cuketový guláš II
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 998 kJ / 239 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,09 g |
Tuky | 1,97 g |
Vláknina | 19,16 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 43,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pro masožravce bych přidala na kostičky nakrájenou uzeninu, kterou bych orestovala hned na začátku s cibulkou a dále pokračovala dle receptu. Nám to ale moc chutnalo i bez masa :)
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 12. 2015 18:36
26. 9. 2014 18:59
V Italii je to tez cuketa (cucurbita pepoL.), jmenuje se "Cuketa bila z Terstu", je uzasne chutna a slupicka je vele jemna.
26. 9. 2014 18:55
tejaja: souhlasím, tykev nebo cuketa,na tom až tak nesejde, obojí je mňamka!
26. 9. 2014 18:31
Danca: Ja viem, že to v Čechách na semenách takto je občas napísané, u nás to nie je. Striktne sa rozlišuje, čo je cuketa a čo tekvica. To, čo je na obrázku balenia semien, je skutočne tekvica, že je báječná, plne súhlasím, cuketa sa jej nevyrovná. U nás bežne v obchodoch aj na trhoch dostať cukety aj tekvice, taká je tradícia... v čechách som to nikde nevidela, len cukety. Pokiaľ si to človek nepestuje sám doma. Voľakedy nebolo dostať cukety, nikto ani nevedel, čo to je, ale tekvice boli vždy, tekvicový prívarok varili už naše pra... prababičky. Je to skutočne rozdiel.
Pestujem kríčkovú tekvicu Květa http://obchod.pestovani.in/sk/semienka-zeleniny/20...
neťahá sa.
Tu je ešte1 link, a všimnite si posledný obr, semien, kde v nadpise je síce napísané cuketa Goldena, ale popis uvádza na pravú mieru, že ide o odrodu tekvice. http://www.planto.sk/tekvice-dyne/20511-cuketa-gol...
V každom prípade, cuketa či tekvice, je to úžasná zelenina.
Pestujem kríčkovú tekvicu Květa http://obchod.pestovani.in/sk/semienka-zeleniny/20...
neťahá sa.
Tu je ešte1 link, a všimnite si posledný obr, semien, kde v nadpise je síce napísané cuketa Goldena, ale popis uvádza na pravú mieru, že ide o odrodu tekvice. http://www.planto.sk/tekvice-dyne/20511-cuketa-gol...
V každom prípade, cuketa či tekvice, je to úžasná zelenina.
26. 9. 2014 18:05
Danca: bile cukety pestujem kazdy rok, jsou fantasticke. Mame je ze vsech nejradsi
26. 9. 2014 18:02
tejaja: Terezko, dovolím si oponovat, loni jsem opravdu pěstovala bílé CUKETY: http://www.semena.cz/tykev/887-cuketa-bila-semena-...
26. 9. 2014 18:01
tejaja: Terezko, já už vážně nevím, podle různých zdrojů je tykev nadřazený pojem pro cukety, dýně a patizony. Asi to necháme na tom, jak si to kdo nazve, důležité je, že nám to chutná
26. 9. 2014 17:51
petram: dlouhé bílé je na 990 tekvice, česky tykev, nie cuketa. Cukety sú zelené, špľachaté, aj do žlta, ale vyložene biele sú tekvice.
Pridávam obrázok cukety a tekvíc, ak by to vadilo, tak to zmaž. Z cukety je vidieť len zelený koniec, ale rozdiel vidieť aj na listoch rastliny.
Pridávam obrázok cukety a tekvíc, ak by to vadilo, tak to zmaž. Z cukety je vidieť len zelený koniec, ale rozdiel vidieť aj na listoch rastliny.
26. 9. 2014 10:56
casino: Máš pravdu, už jsem to opravila. Bohužel se zcela neorientuji v názvoslovích všech dýňovitých "potvor", nějak doma nerozlišujeme, co je oficiálně cuketa, patizon nebo dýně, tedy kromě hokkaido a obří, ty rozliším bezpečně. Dlouho jsem teď hledala na internetu různé obrázky a nakonec jsem zjistila, že tento guláš jsem pravděpodobně připravila z cukety dlouhé bílé. Ale možná to byl také kříženec bůhvíčeho s bůhvíčím
25. 9. 2014 23:45
petram:
No, fotečka je opravdu vyvedená ale košér by bylo např. v poznámce zmínit, co je na ní ve skutečnosti. Co takhle aspoň do surovin dát alternativu?
***
Přerostlé cukíní jedince ((zatím jsem si nevšiml, že by byli (ti jedinci) chuťově jinde než cukíní mláďátka)) používám po uvaření rozfofrované tyčákem k zahuštění některých nezasmažených jídel (dělená strava) a také jimi lze nahradit jabka v těstech
No, fotečka je opravdu vyvedená ale košér by bylo např. v poznámce zmínit, co je na ní ve skutečnosti. Co takhle aspoň do surovin dát alternativu?
***
Přerostlé cukíní jedince ((zatím jsem si nevšiml, že by byli (ti jedinci) chuťově jinde než cukíní mláďátka)) používám po uvaření rozfofrované tyčákem k zahuštění některých nezasmažených jídel (dělená strava) a také jimi lze nahradit jabka v těstech
25. 9. 2014 10:11
cathleen, tejaja: Upřímně, já jsem tentokrát použila to, co tejaja nazývá tekvicou (takové velké, podlouhlé, bílé a tužší cosi :) ). Dostala jsem ji darem, ale jinak bych asi také volila menší tužší cuketky, jsou i lepší na chuť.
25. 9. 2014 09:43
tejaja: vím, cukety pěstujem každý rok. Někdo dává přednost těm velikým, my je právě trháme menší, mladé. Ta veliká má hodně vody a ráda se rozváří - proto jsem se ptala (jestli se Peťka třeba jen neupsala )
25. 9. 2014 09:22
cathleen: Ivka, z mojich skúseností je vodnatejšia, treba dávať pozor, ja by som ten čas trocha skrátila. Preto za takým účelom nepoužívam cuketu, ale tekvicu. Cukety si odrezávam malé, oni by sa nemali nechať prerásť na veľké. Ale zase aj veľká je výborne použiteľná, len nie na všetko.
Recept je inak veľmi dobrý.
Recept je inak veľmi dobrý.
25. 9. 2014 09:00
Peti, jako vždy
Píšeš - velká cuketa...není moc vodnatá? Nepoužít raději 2-4 menší?
Píšeš - velká cuketa...není moc vodnatá? Nepoužít raději 2-4 menší?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 26 minutami
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 29 minutami
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 30 minutami
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 10 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 11 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 11 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: cuketový guláš recept cuketový guláš recept na cuketový guláš guláš z cukety recept gulas z cukety gulas s cuketou vepřový guláš s cuketou cukinový guláš recepty na cuketový guláš cuketové guláš gulas z patizonu guláš s cukety recept na guláš z cukety tekvica guláš z patizonu a cukety zahuštění cuketou patizon gulas pikantní cuketový guláš vepřový guláš s cuketou cuketiigulas
Suroviny: cibule, olej, paprika sušená sladká, cuketa, kmín celý, česnek, majoránka, sůl, pepř, mouka
Cuketový guláš II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lV3M
14 názorů