Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodová zmrzlina

Potřebujete se v horkém létě zchladit? Vhod jistě přijde poctivá domácí zmrzlina, kterou si člověk rád dopřeje po celý rok. Recept na jednu takovou tu máme a stačí na ni jen pět surovin. Když vyzkoušíme domácí jahodovou zmrzlinu, kupovaná už pro nás ztratí na atraktivitě.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min + doba mražení

10 min (10 min příprava, + doba mražení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 516 kJ /
840 kcal
Bílkoviny8,00 g
Tuky18,15 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 57 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy158,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jahody rozmixujeme. Krok 2: Přidáme ostatní přísady a dobře promícháme. Krok 3: Pokud máme výrobník zmrzliny, vše nalijeme do výrobníku a zamrazíme. Krok 4: Pokud výrobník zmrzliny nemáme, směs dáme zamrazit do mrazničky. Krok 5: Mrznoucí směs je potřeba 2–3x promíchat, vždy asi po hodině, aby se neudělaly velké krystaly ledu.

TIP: Další recepty na domácí zmrzliny

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová zmrzlina

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/39n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová zmrzlina

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/39n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (61)

Zrovínka si pochutnávám na téhle skvělé zmrzlině a napadla mě strašná myšlenka : jak ji budu dělat až bude po sezóně :-O Bude z mražených taky tak dobrá , já moc mraženému ovoci nefandím, co myslíte? Děkuji :-K

Úžasné nauky 🥰🥰 miluju je mňam

zdenka.s: Podle mě nemá být ušlehaná.

Výborná zmrzlina 👍 jen příště uberu trochu cukru a to nebyly jahody extra sladké.Ale jinak 👍👍👍👍👍, skvěle našlehaná a zůstala tak i po pobytu v mrazáku, lehce se nandavá a ten výzor <3<3
Má první zmrzlina ze strojku s kompresorem, měla jsem spoustu let s nádobou ,která se musela 24hod namražovat a stalo se,že se někdy nepovedla.Tady je za 30 minut hotovo . Dlouho jsem se rozmýšlela ,přece jen je to pár tisíc, ale nelituji ,dělá i jogurt.Doporučuji :-K:-K:-K. Přidávám fotku.
Tak beru zpět,po uležení v mrazáku je sladkost akorát,ubírat cukr nebudu , je božská ;-)

Vynikající zmrzlinka <3<3<3 posílám bodíky :yes::yes::yes::yes::yes:

šmudlík 12: V pohodě neboj se toho, já zmrzlinuji i 50 minut. Jde o to jak máš namražené suroviny. Vše by mělo být co nejvíce studené. Jen pozor, aby se ti nezlomila ta míchací metla. Musíš hlídat aby to moc nezmrzlo pak už to neutočí

Veronika.Hrozna : však jsem ten Váš "boj" s vánočkou sledovala a Bože,jak jå jsem Vám rozumněla,jako kdybych ty dotazy kladla já :-):-K

Veronika.Hrozna : moc děkuji za rady,budu se jich držet . Já když dělám něco poprvé, tak to obyčejně zkazím nějakou drobností ,pro jiné nepochopitelnou :-//
Tak se radši zeptám. Hezký den :-K

zdenka.s: Já jsem stejný případ. Minule mi pomáhalo péct vánočku celé obecenstvo topreceptů! Ale byl to blbůvzdorný recept, takže se mi podařila!:-D

Simona Skolakova : komentáře jsem přečetla znovu, ale bohužel :-( asi neušlehat :-?
Poraďte, prosím, staré osobě ,už mi to asi nemyslí .

zdenka.s: Zdeničko na fotce pod hlavní fotografií je jsou ještě 2 malé fotky a tam tu smetanu nalévá do směsi tekutou , neušlehanou. Já to dělám taky tak. A je dobré pokapat citronovou šťávou celé ovoce a až pak krájet , aby se citron smíchal s jahodovou šťávou, pak se smetana nesrazí. Podle mne je to i lepší , jahody pak líp vyniknou!

Přečetla jsem všechny komentáře ,ale jestli má být šlehačka ušlehanå ,nevím :-(
Tak podle fotek ne

zdenka.s: já teda taky četla komentáře a mám jasno;-);-)

JOSEF JOFREE". 26. 6. 2017 14:26
https://www.toprecepty.cz/recept/406-jahodova-zmrz...
ZMRZLINA JE VYBORNA NAVIC JSEM PRIDAL SPETKU CERSTVE CITRONOVE KURY..VYVAZENA SPICKOVA CHUT..DOPORUCUJI VSEM =):-)<3:yes:

Jak se to dělá bez zmrzlinovače?,pro jistotuse podívám i na da lší stránky děkuju za odpověď :-/:-)

PS. Držte mi palce

Anna N.: Dobré je ovoce nakrájet na kousky, dát do mrazáku a pak rozmixovat;-)

Šebestová 12. 8. 2015 16:24
Ahoj, všichni,zvažuji koupi zmrzlinovače na doma. Jaký typ máte vy a jak jste spokojeni? Díky všem za rady :-)

Irena Zuzánková 6. 8. 2015 11:01
To je bomba, večer jsme ochutnali už zmrzlou dřeň. Výtečná pochoutka. Neváhejte a zkuste to. Díky:yes:

Díky za nápad. Už nevím,co s jostou, tak jsem zkusila zmrzlinu. Jostu rozmixuju, přecedím a přidám ostatní suroviny. Chutná to výborně. Dala jsem jen méně cukru.Už se těším, až zmrzne.
Ještě jednou dík za jednoduchý recept.

Tématické fráze:
domácí zmrzlina ze zmrzlinovače recepty, recept na domácí jahodovou zmrzlinu, domácí zmrzlina ve zmrzlinovači, domácí zmrzlina bez zmrzlinovače, domácí zmrzlina bez přístroje, domácí zmrzlina recept, výroba domácí zmrzliny ve zmrzlinovači, domaci jahodova zmrzlina se smetanou, zmrzlinovač recepty, domácí jahodová dřeň, domácí meruňková zmrzlina bez přístroje, domácí zmrzlina ze zmrzlinovače, výroba domácí zmrzliny bez zmrzlinovače, recept na domácí zmrzlinu jahodovou, jak si udělat domácí zmrzlinu, zmrzlina ze zmrzlinovače recepty, recept na domácí zmrzlinu, domácí zmrzlina recepty, domácí zmrzlina, smothie recept

Suroviny:
jahody čerstvé, cukr krupice, šťáva citronová, smetana, mléko

Přidat fotografie receptu