Jehněčí karbanátky
Méně častým druhem masa v kuchyni je jehněčí maso, které se vyznačuje především svojí specifickou vůní. Dobře okořeněné jehněčí karbanátky vás překvapí svojí chutí. Je jen na vás, jestli karbanátky usmažíte v oleji, nebo upečete v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 331 kJ / 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,52 g |
Tuky | 34,97 g |
Vláknina | 2,96 g |
Cholesterol | 649 mg |
Sodík | 475 mg |
Sůl | 1,11 g |
Sacharidy | 8,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Poměr surovin je orientační, můžeme upravit dle chuti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 11. 2014 14:57
tejaja: Já tím tvrdým rohlíkem projedu po mase mlínek, aby mě neošidil o maso
18. 11. 2014 13:58
Mletý jehněčí miluju, dělám z něj ráda čevapčiči, to je úplně lahůdkový.
18. 11. 2014 13:54
cathleen: absolútne súhlasím, niet k tomu čo dodať.
18. 11. 2014 13:38
tejaja: totéž jako ty - chci vědět, že jím opravdu jehněčí, máme ho rádi. (Zrovna tak moc nechápu postupy přípravy třeba ryby, kdy ji -naložíme, namoříme, něčím pokapeme atd. - aby nebyla cítit rybinou. Proč tedy lidi kupují rybu?)
18. 11. 2014 13:20
Ja mám práve rada, keď jahňacina vonia a chutí ako jahňacina. Myslím, že každá potravina má mať svoju chuť a vôňu, ktorá sa koreninami má podporiť, nie prebiť. Kupujeme na jeseň jahňa z domáceho chovu už niekoľko rokov a nedám naň dopustiť. Fašírky som ešte nerobila, ale čo nebolo, môže byť. Recept sa mi páči, len namiesto strúhanky sme zvykli akékoľvek fašírky nastavovať namočenou a vyžmýkanou žemľou alebo diétnym suchárom. Ale to je vec zvyku. Díky za recept. Dávam s radosťou 1. bod.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 21 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 49 minutami
Kuřecí játra na paprikách
Ronnykush uvařila před 1 hodinou
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Tesco uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý a rychlý slaný koláč
Dani25 uvařila před 1 hodinou
Filet z pstruha na fenyklu a pórku
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Janulka1996 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čína
Zetkova uvařila před 2 hodinami
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 2 hodinami
Plněné papriky z tlakáče
zahla uvařila před 2 hodinami
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Carolka409 uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jehněčí sekaná jehněčí karbanátek jehněčí karbenátky karbanátky z jehněčího masa sekaná z jehněčího masa karbanátky z jehněčího sekaná z jehněčího jehněčí čevabčiči karbenátky z jehněčího jehněči sekaná recept jehnecikarbanatky sekaná jehněčí karbenatky z jehněčího masa jehněčí na sekanou skopové karbanátky karbanátky ze skopového masa jehněčí maso sekaná recept na karbanátky z jehněčího masa karbanatky z jehňat recept karbenátky z jehněčí
Suroviny: maso jehněčí, sůl, pepř mletý, strouhanka, česnek, tymián, vejce
Jehněčí karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30BQ
5 názorů