Paštikové koření podle M. Janků-Sandtnerové
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 768 kJ / 423 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 9,85 g |
Vláknina | 30,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 501 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 61,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 9. 2021 11:27
Ze sobě vlastní lenosti jsem dnes koupil jakési paštikové koření...
Až doma čtu složení: sůl 15%, paprika, pepř, majoránka, česnek, zázvor, kmín, cibule, petržel
Nevyhodím to a příležitostně to nacpu do sekané
No a dnes budu hmoždit ingredience podle tohoto OSVĚDČENÉHO receptu
Až doma čtu složení: sůl 15%, paprika, pepř, majoránka, česnek, zázvor, kmín, cibule, petržel
Nevyhodím to a příležitostně to nacpu do sekané
No a dnes budu hmoždit ingredience podle tohoto OSVĚDČENÉHO receptu
9. 11. 2016 15:02
buffalo:
No, ten "jamajský pepř" byl, než tam "kdosi" dopsal "nové koření", jen takový pokusný balonek...
Díky za dotaz
No, ten "jamajský pepř" byl, než tam "kdosi" dopsal "nové koření", jen takový pokusný balonek...
Díky za dotaz
21. 11. 2014 15:53
Miquel: jo? to jsem netušila, díky za rozšíření obzorů, máš pravdu, ten název jsem si zadala. Zas jsem chytřejší
21. 11. 2014 15:46
buffalo: španělsky se nové koření jmenuje jamajský pepř
21. 11. 2014 13:59
buffalo: kopíruju z webu: "Nové koření - jsou nedozrálé sušené plody myrtovitého stromku, mají tvar bobulí a jsou o něco větší než pepř, mají červenohnědou barvu, jemně bradavčitý povrch s malou kruhovitou prohloubeninou, má příjemnou vůni a palčivou chuť. Chuťově připomíná černý pepř a vůní směs hřebíčku a skořice. U nás se prodává celé i mleté koření.
Odvar z nového koření působí léčivě zejména při žaludečních těžkostech a plynatosti střev."
Odvar z nového koření působí léčivě zejména při žaludečních těžkostech a plynatosti střev."
21. 11. 2014 13:52
nové koření je nějaký jamajský pepř...???.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 22 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 12 minutami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 25 minutami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 46 minutami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 1 hodinou
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 1 hodinou
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 2 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 4 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 13 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Páté postní neděli se říkalo Smrtná. Po vyfukování vajíček můžete vaječný obsah lahodně zužitkovat
Senzační velikonoční nádivka podle slavné české kuchařky Marie Janků-Sandtnerové
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Další recepty
Tématické fráze: slozeni pastikoveho koreni recepty na koření nové koření a pepř směs recepty od sandterové husí paštikové koření složení co je jamajský pepř recepty podle santnerové domaci paštikové koření pastikovekoreni recept od santnerove paštikove koeni koření recept koření buffalo vaření podle santnerové
Suroviny: koření hřebíček, ořech muškátový, květ muškátový, pepř bílý, bobkový list, tymián, pepř cayenský
Paštikové koření podle M. Janků-Sandtnerové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p6r1
6 názorů