Pařížská šlehačka – lehká (výroba)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 891 kJ / 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,88 g |
Tuky | 102,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 319 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do
komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 5. 2017 22:39
5. 1. 2015 13:22
4. 1. 2015 09:17
Tu domacu slahacku som si zabeobachtovala a spojim vyrobu vsetko s vsetkym.
Takze sme to.....mozno....vsetko uz prekonzultovali.
4. 1. 2015 00:26
Rád si tady s každým zalaškuji Nejraději s moderátorkami Ale pro případ, že si opravdu, ale opravdu neděláte srandu se budu opakovat:
Ba ne, toto NENÍ krém! Toto je regulérní lehká pařížská šlehačka! Patrně vás pomýlilo to máslo v surovinách. Ale tuku je zde cca 30% což je tolik co v lepší "paříži" Myslím ale, že pokud by se dalo másla min. 2x více, tak by se to už dalo nazvat KRÉM, ale to už by byla jiná pohádka: http://www.toprecepty.cz/recept/41277-parizsky-kre...
Hoďte, prosím, očko sem: http://www.toprecepty.cz/recept/39819-vyroba-sleha... - z mléka a másla vyrobíte smetanu ke šlehání. Když ji uděláte a zavaříte do ní čokoládu (kakao + cukr) dáte vychladit, tak následně můžete vyšlehat pařížskou šlehačku.
Zde v tomto rcp jsem vlastně spojil dvě operace (1. výroba šlehačky 2. přidání kakaa do horké šlehačky) v jednu jedinou operaci - vše se za horka mixuje zusammen
Tož tak...
3. 1. 2015 08:04
3. 1. 2015 02:57
2. 1. 2015 23:49
Koukám, že Hella: není připojená..., ta by věděla
"lehká" v názvu je terminus technicus pro tento produkt Naopak "Těžká paříž" je s přidáním ztuženého tuku.
tejaja:
Máte recht, také tak "paříž" dělávám...
Tento rcp vznikl při koketování s výrobou ricotty, šlehačky, mascarpone ze smetany. Jak píše MajaV: máslo mám doma doforoty v mrazáku a mléko taky doma bývá. Byl to pokus, vyšel úspěšně a znovu, když jsou markety otevřené od nevidím do nevidím, jsem ho nemusel použít, na rozdíl od mascarpone z mléka, které jsem musel dělat zrovna na Silvestra...
alena:
Také máte pravdu... Ale podle vaší "logiky" je asi mimoň každý, kdo peče chleba doma a vy patrně kupujete i linecké těsto, že?
vybusna:
"a este ...ked ide do toho maslo..nemala by to byt skor parizska slahacka ...*tazka*? a nie *lahka*?"
Toho másla, resp. tuku v něm obsaženého, je tolik co ve 30%ní šlehačce, ze které se známým způsobem připravuje lehká paříž.
Asi by šla stejným způsobem udělat i těžká paříž, pokud by se přidal ještě další tuk
2. 1. 2015 18:08
2. 1. 2015 16:05
2. 1. 2015 15:17
2. 1. 2015 14:43
2. 1. 2015 14:17
Ja naozaj nechcem vrtat...len ma to zaujima a rada by som si vypocula viacero nazorov na to.
2. 1. 2015 14:01
2. 1. 2015 13:56
2. 1. 2015 13:21
Nazdavam sa, ze problem spociva v tom, ze neexistuje nejake konecne urcenie co je este krem a co je uz slahacka. Na slovenskej vareche, som s udivom zistila, ze beznou parizskou slahackou (bez masla....vareny slahackovy zaklad, na druhy den vyslahany) plnia tortove korpusy!!!!!!!!!!!!!, alebo rolady.... A nazyvaju tuto slahacku...KREMOM, uplne ma to omracilo. A ked som napisala, ze slahacka sa na plnenie nehodi, pretoze to neudrzi, tak mi odpisali....* ked dam do toho stuzovac, tak nemam s tym problem....a plnim tak uz roky ....a dookola dokola) Vobec si to ani neviem predstavit. Ked zacali byt modne kremy, robene z mascarpone, tak som sa nechala zlakat davom...fakt som neskusena a dokonca som tym plnila mucniky !!!! no uz nikdy v zivote...tento zakusok http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3353 som krajala tesne po naplneni, nechcite vidiet ako napln vyzerala na druhy den...., mala tak pol centimetra a som presvedcena, ze takto isto vyzera aj mucnik plneny len slahackou...nech tam nasypu stuzovaca kolko chcu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 2 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 7 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 9 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 13 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 58 minutami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 59 minutami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 1 hodinou
Grilované makrely
mkab uvařil před 1 hodinou
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 3 hodinami
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 3 hodinami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 3 hodinami
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro dezert: Upečte si pařížské rohlíčky jako z cukrárny! Dokonalá kombinace krému a křupavého těsta vás nadchne!
Pařížskou šlehačku si můžete jednoduše připravit. Postup ukážeme ve videonávodu
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Tématické fráze: pařižská šlehačka pařížská šlehačka recept recept na pařížskou šlehačku jak udělat pařížskou šlehačku pařížská šlehačka domácí domaci parizska slehacka pařížská šlehačka z kakaa paříšská šlehačka recept pařížská šlehačka jak se dělá pařížská šlehačka jak vyrobit pařížskou šlehačku výroba domácí šlehačky pariska slehacka pařížská šlehačka z čokolády těžká pařížská šlehačka krém z pařížské šlehačky jak vyrobit šlehačku jak udělat šlehačku recepty pařižska šlehačka paříšská šlehačka recept
Suroviny: mléko, máslo, kakao, cukr krupice
Pařížská šlehačka – lehká (výroba)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D2Yk
17 názorů