Domácí prejt
Dříve byl prejt výhradně zabíjačkovou záležitostí, dnes jsou ale všechny potřebné přísady běžně dostupné, takže si ho můžete připravit kdykoli na něj dostanete chuť. Není nutné ho plnit do střívek, stačí dozlatava upéct rozprostřený na plechu a všichni si pochutnají.
Postup přípravy
Krok 1: V malém množství vody dáme vařit veškeré maso, krom jater.
Krok 2: Když je maso měkké, tak ho vyjmeme a necháme trochu zchladnout.
Krok 3: Pečivo natrháme na kusy a zalijeme ho částí vývaru, ve kterém se vařilo maso (tak jako na karbanátky).
Krok 4: Přidáme koření, semleté maso a semletá syrová játra. Osolíme a ochutnáme.
Krok 5: Vymažeme sádlem silně pekáč, nebo vyšší plech a naklademe vrstvu prejtu.
Krok 6: Vršek urovnáme namočenou rukou a ještě poklademe sádlem.
Krok 7: Dáme péci, aby byla kůrčička. Je třeba vědět, že vše, krom jater, je vařené, tak nepotřebuje prejt moc dlouho péci.
Krok 8: Když je třeba, trochu potřeme polévkou v průběhu pečení. Podáváme s brambory - u nás s kočičákem.
Zveřejněno 20. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oYRL
Moje poznámka
Domácí prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oYRL
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Tématické fráze:
prejt recept,
prejt,
vepřový prejt,
výroba prejtu,
recept na prejt,
jitrnicový prejt,
jak udělat prejt,
pečený vepřový prejt,
jelitovy prejt recept,
buchta do prejtu,
pečený prejt,
jak se dělá prejt,
recept prejt,
vyroba domaciho prejtu,
domaci jitrnice,
jitrnicový prejt recept,
pečení prejtu,
domácí jitrnice recept,
jak upect prejt,
jelitový prejt
Suroviny:
bůček vepřový,
hlava vepřová,
koleno vepřové,
plíce vepřové,
játra,
koření nové koření,
sůl,
pepř,
tymián,
ořech muškátový,
majoránka,
česnek,
houska,
rohlík,
sádlo
Komentáře (26)