Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlupačky s houbami

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Boubelinda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 941 kJ /
3 093 kcal
Bílkoviny105,08 g
Tuky30,92 g
Vláknina64,42 g
Cholesterol 544 mg
Sodík 297 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy566,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrové brambory nastrouháme najemno. Krok 2: Přidáme mouky a zamícháme. Dáme si vařit vodu ve velkém hrnci a osolíme. Krok 3: Až se začne vřít, začneme lžicí vykrajovat takové chlupačky (noky). Krok 4: Nebo kdo má haluškovač, tak může i tak. Krok 5: Chlupačky vaříme zhruba 10 minut - až vylezou nahoru. Potom slejeme vodu. Krok 6: Houby uvaříme v osolené vodě. Krok 7: Slejeme vodu, přidáme máslo a vajíčka, a umícháme. Krok 8: No a pak už jen stačí zamíchat smaženici, chlupačky, trochu másla a popřípadě osolit.

Zveřejněno 23. 3. 2009

Poznámka autorky Boubelinda

Těsto se může dělat v jakémkoliv množství a mouky tak, aby se těsto nelepilo na lžici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlupačky s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nxx8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlupačky s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nxx8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Jedině ze sušených.. jinak to nejní ono.:) Naše malá Valerka je opravdu miluje a já s manžílkem taky.. PODKRKONOŠSKÉ A NEJLEPŠÍ:-D

Jananana: samozřejmě je to na chuti každého, já mám radši čerstvé.;-)

Jsem z podkrkonoší a u nás jen ze sušených hub.:-//

janana:Souhlasím s Tebou, ale to vajíčko tam klidně přidám, není na škodu.:yes::yes::yes:

Jéjda, tak chlupačky jsem vůbec neznala ;-):yes:

Dělám to úplně stejně jako Boubelinda:zkuste přidat podušené kysané zalí je to mňamka.:-p

:yes::yes::yes:

:-)moc pěkné obrázky:-), já je snad zítra uvařím, houby v mražáku taky mám

Ano i ze sušených hub dělám, ale ještě jsem měla v mražáku čerstvé. Janano já taky nevážím, ale tudle várku jsem vážila, pro názornost.;-)

;-(:-(scezenýma:-8

Tohle je velice dobré a oblíbené jídlo :-p:-p:-p. Chlupačky dělám trochu jinak, dávám i hladkou mouku, pak může být těsto řídší (nic nevážím a neodměřuju, podle toho jaké jsou brambory). Vařím určitě kratší dobu (podle velikosti). Pokrájené houby dám na rozpálené máslo, nebo sádlo. Přidám sůl, kmín a trochu pepře. Pustí vodu, tu vydusím, pokud je potřeba dochutím a smíchám se zcezenýma chlupačkama. Vejce nedávám. Někdy dám cibulku, taky třeba česnek a na to teprva houby. A taky trochu majoránky na závěr.:-D:-)):-p V našem kraji se dělají i ze sušených hub.;-)

Tématické fráze:
smaženice ze sušených hub, těsto na chlupačky, clupačky s houbama, smazenice s houbama, chlupaté knedlíky s houbami, clupacky s houbami, clupacky, chlupačky-recept, chlupačky-recept, chlupačky se smaženicí, sušené houby smaženice, smaženice z hub s chlupaté knedlíky, chlupate knedliky,chlupacky, chlupaté knedliky se smaženými houbami, clupáče s houbami, chlzpacky s houbami recepty, chlupaty s houbama, nejlepší chlupačky, chlupacky na houbach, chlupacky s vajickem

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, mouka polohrubá, houby, vejce, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu