Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 382 kJ / 91 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,53 g |
Tuky | 0,71 g |
Vláknina | 10,43 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 244 mg |
Sůl | 0,57 g |
Sacharidy | 12,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí srdce očistíme, rozkrojíme na půl a velmi dobře propereme ve vodě (vypláchneme od krve).
Krok 2: Srdce osušíme, prošpikujeme klínky slaniny a osolíme.
Krok 3: Cibuli a zeleninu nakrájíme na kostky, v kastrolu/nebo papiňáku rozehřejeme olej, vložíme cibuli, zamícháme, vložíme zeleninu a restujeme asi 3-4 minuty.
Krok 4: Pak přidáme srdce, opečeme ze všech stran, přidáme koření, plátky citrónu a podlijeme vodou.
Krok 5: Dusíme přikryté poklicí do měkka.
Krok 6: Během dušení (v kastrolu) srdce obracíme a dle potřeby podléváme.
Krok 7: Měkké vyjmeme a odložíme stranou.
Krok 8: Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě + mléce nebo jenom v mléce a dobře provaříme, asi 20 minut.
Krok 9: Pak omáčku přecedíme přes hustý cedník, přidáme rozmíchanou smetanu, dle potřeby dochutíme solí, cukrem, citr. šťávou a krátce provaříme.
Krok 10: Srdce nakrájíme na plátky, ohřejeme a podáváme s omáčkou a třeba jemným domácím houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 29. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí srdce na smetaně-svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z4YQ
Moje poznámka
Hovězí srdce na smetaně-svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z4YQ
Nejnovější recepty
Buchta z dýně
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové kousky na slanině a kapustičkách
Přidáno před 21 hodinami
Štěpánská vepřová roláda
Přidáno 28. 11. 2024 20:01
Nadýchané mléčné kynuté houstičky
Přidáno 28. 11. 2024 14:45
Zimní salát s mrkví a ořechy
Přidáno 28. 11. 2024 14:00
Marmeláda z mochyně
Přidáno 28. 11. 2024 11:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Koláčové dobroty od Marcely: Pracny podle bábinky voní kořením a citronovou kůrou. Dokonalé jsou i díky obalení v kakau
Vánoce, Vánoce přicházejí… Připravte se na sváteční stolování
Z jaké mouky upéct linecké cukroví? Jen jedna zajistí, že budou srdíčka či kolečka krásně křehká a jemná
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborný piškotový korpus na dorty
janpoho před 6 hodinami
Stroganoff podle dědy šéfkuchaře
lunav1 před 9 hodinami
Bábovka z podmáslí
Himbere před 10 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
kahus308 před 11 hodinami
Majonéza bez vajec
manina před 11 hodinami
Tarhoňa se slaninou, žampiony a sušenými rajčaty
Lucie1001 před 13 hodinami
Zasněžené staročeské pracny
IVTa1 před 14 hodinami
Lasagne se špenátem
Krize před 17 hodinami
Krůtí sádlo a škvarky
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 18 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
arabam před 19 hodinami
Tématické fráze:
hovězí srdce,
srdce na smetaně,
hovězí srdce recept,
recepty hovězí srdce,
recept na hovězí srdce,
svíčková na smetaně,
recept hovězí srdce,
hovězí srdce recepty,
svíčková na smetaně babica,
svíčková,
veprové srdce jako svícková,
hovězí srdce-recepty,
svíčková na smetaně recept,
svickova recept,
omáčka z hovězího srdce,
recepty na hovezi srdce,
svičkova na smetane z hoveziho,
svičkova z hovezího,
recepty z hovězího srdce,
srdce na smetaně recept
Suroviny:
srdce hovězí,
cibule,
olej,
špek,
mrkev,
petržel,
celer,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
citron,
mouka hladká,
mléko,
smetana,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (19)