Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti
Tradiční velikonoční nádivka by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky, vajíčka a čerstvé bylinky, to vše najdeme v této nádivce.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 445 kJ / 3 931 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 275,18 g |
Tuky | 162,56 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 2,05 g |
Sodík | 7,12 g |
Sůl | 16,73 g |
Sacharidy | 329,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1O0
Moje poznámka
Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1O0
Nejnovější recepty
Salát ze zelí a bílé ředkve
Přidáno před 1 hodinou
Špagety s mletým masem a smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Čokoládová granola s ořechy
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvová polévka I
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prso s dušenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Ovesné sušenky s pomerančovou kůrou
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Císařský trhanec paní Columbové z Hliněné bašty je vylepšený rozinkami a skvěle chutná s borůvkovým žahourem
Plusy a minusy dělené stravy aneb Hubnoucí hit devadesátek. Jaké výsledky mělo dělení jídla na „kytičky“ a zvířátka“?
Jak uvařit ten nejlepší rýžový nákyp? Správnou rýži s vanilkou vařte v mléce a trochu ji zjemněte smetanou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové kuličky pečené v kysaném zelí
dafith před 1 hodinou
Šunkofleky se sýrem
Joey1 před 4 hodinami
Pestrý zeleninový salát s nivou a lehce pikantní zálivkou
KatkaCechova před 15 hodinami
Ovar z krůtího masa
Iwana666 před 16 hodinami
Štrúdl s povidlovo-tvarohovou náplní
Jan Nemec před 16 hodinami
Poctivá květáková polévka
Hanushka před 17 hodinami
Divoký vývar z kuřecích křídel se spoustou nudlí podle mojí maminky
wimra před 17 hodinami
Brokolicový salát s tuňákem a ořechy
wimra před 17 hodinami
Kandovaná pomerančová kůra
janpoho před 20 hodinami
Francouzské palačinky
LidaM před 21 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční nádivka bez masa,
velikonoční nádivka s kopřivami,
recept na velikonocni nadivku,
velikonoční nádivka recept,
velikonoční nádivka,
velikonoční nádivka-hlavička,
velikonoční nádivka s kopřivama,
recept velikonoční nádivka,
nádivka s kopřivama,
velikonočníhlavička,
velikonočn nádivka,
velikonocni nadivka s kvasnicemi,
kynuta velikonocni nadivka,
klasická velikonoční nádivka,
velikonoční nádivka kynutá,
sváteční nádivka,
klasická nádivka,
kuzleci maso recepty,
velikonocni hlavicka-recept,
kůzlečí maso
Suroviny:
plecko vepřové,
bůček uzený,
maso kuřecí,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
tymián,
rozmarýn,
rohlík,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
vejce,
pažitka,
petrželka,
libeček,
kopřivy,
česnek,
houby,
máslo,
strouhanka
Komentáře (35)