Buchta se zakysanou smetanou
Nadýchaná buchta s důlky plnými jemného pudinku je potřená svěží zakysanou smetanou. Pudink, který se peče nerovnoměrně nalitý na těsto dodá moučníku netradiční vzhled. Nemáte-li rádi skořici, můžete navrch nastrouhat čokoládu nebo tyčinku Margot.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 23 012 kJ / 5 500 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,82 g |
Tuky | 259,99 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 1,17 g |
Sodík | 888 mg |
Sůl | 2,70 g |
Sacharidy | 668,75 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 1. 2010 17:27
už se pěče :) uvidíme :)
14. 1. 2010 10:08
Tak jsem přidala foto na variaci s jablečným pudinkem. Asi 800g oloupaných a vyjádřených jablek pokrájíme a povaříme v troše vody na mírném ohni do změknutí, poté přidáme 1 vanilkový pudinkový prášek rozmíchaný ve vodě a provaříme do zhoustnutí. Dál je postup stejný.
26. 11. 2009 16:34
12. 11. 2009 14:12
Mám velice podobný pod názvem Koláč zlatník. U toho se těsto odleje do vyššího pekáčku, do zbyteku kakao a nalije se na světlé těsto do toho syrového se pol. lžící dělají bobky teplého pudingu jeden vedle druhého. Upeče se a po upečení horké potřít 2 ks zakysané smetany smíchané se 3 pol. lžícemi cukru moučky. Nakonec posypat skoř. cukrem a postrouhat čokoládou. Je to výborné, ale musí se dobře vychladit. J.
12. 11. 2009 06:46
Pekla jsem o víkendu, jen jsem to posypala kakaem namísto skořice. Je to opravdu dobrá buchta. +
9. 10. 2009 18:00
Buchta výborná, jen se po ní zaprášilo. Děkuji za recept a dávám bodík!
25. 7. 2009 14:00
Veroniko, čtu to taky pořád dokola a myslím, že ano, že ten pudink naleješ na to syrové těsto a pečeš hned. Pak na to tu smetanu.
25. 7. 2009 13:35
Mám takový amaterský dotaz k pudinku:) Normálně ho uvařím podle návodu a pak ho peču i s buchtou?:-o Vážně?:) Jinak wse na buchtu moc těším:)
15. 6. 2009 13:15
Právě jsem dopekla buchtu podle tvého receptu a příjde mi že ta buchta nějak moc vykynula na horu měla jsem představu že to bude spíše takový řez no nic......
1. 5. 2009 23:10
buchtu znám a posílám bodík , pekla jsem jen z polovičního množství, jinak dávám zakysanky dvě. Dovolila jsem si přidat fotky
21. 4. 2009 23:38
Diky Gabco!Uz jsem to opravila.
21. 4. 2009 10:16
Martino, můžeš to opravit rovnou v receptu
21. 4. 2009 07:17
Jeeee to jsem si nevsimla.Dekuji za upozorneni.Tak na 150 stupnu,to asi bude lepsi.
20. 4. 2009 10:04
...pect na 350 Asi překlep, že?
20. 4. 2009 09:21
Taky dělám podobnou, je to rychlé a chutné +
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 21 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 11 minutami
Kuřecí játra na paprikách
Ronnykush uvařila před 27 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Tesco uvařila před 34 minutami
Jednoduchý a rychlý slaný koláč
Dani25 uvařila před 35 minutami
Filet z pstruha na fenyklu a pórku
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 44 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Janulka1996 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čína
Zetkova uvařila před 1 hodinou
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 1 hodinou
Plněné papriky z tlakáče
zahla uvařila před 2 hodinami
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Carolka409 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hitem internetu jsou tyhle jablečné bochánky podle zkušené pekařky Míši. Voní skořicovým cukrem a jsou krásně nadýchané
Jak správně skladovat vejce? Do mrazáku patří jedině rozšlehaná
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Další recepty
Tématické fráze: buchta s pudinkem buchta s pudinkem,zakysanou smetanou a skořicí recepty se zakysanou smetanou buchta s pudinkem a smetanou buchta s pudinkem a zakysanou buchta se smetanou pudinková buchta pudinkové řezy se zakysanou smetanou moučník se zakysanou smetanou hrnkové buchty s pudinkem a zakysanou smetanou buchta se zakysané smetany a s pudinkem rychlá buchta z puding a jablek rychlé řezy se zakysanou smetanou moučníky se zakysanou smetanou řezy se zakysanou smetanou rychlá buchta s pudinkem recept se zakysanou smetanou zakysaná smetana búchta s pudinkem a zakysankou broskvová buchta se zakysanou smetanou a pudinkem
Suroviny: vejce, cukr, prášek do pečiva, mouka polohrubá, mléko, olej, tuk, mouka hrubá, mléko, pudink čokoládový, smetana zakysaná, cukr skořice
Buchta se zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/48Wn
60 názorů