Původní švestková povidla
Povidla jsou tradiční náplní buchet, koláčů a také se používají třeba k dochucení omáček. Pokud máte na své zahradě švestku, neváhejte si z jejich plodů uvařit tato skvělá povidla. Trvá to sice déle, ale ten výsledek za to opravdu stojí.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 19 882 kJ / 4 752 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,00 g |
Tuky | 16,00 g |
Vláknina | 200,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 320 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 000,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jaro před námi - a po něm nastoupí letní sezona zavařování. Je lepší být v předstihu. Tato povidla vařil můj děda v obrovském kotli každý rok (samozřejmě v jiném poměru). Jsou to klasická tuhá povidla, které můžete použít do koláčů i pro diabetiky. http://www.majamotti.eu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 11 minutami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 18 minutami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 1 hodinou
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 2 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 3 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 4 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 4 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma povidla: Snadno je připravíme z čerstvých švestek, hrušek i jablek
Ovocné knedlíky pokaždé jinak: Vyhrají u vás tvarohové, kynuté, bramborové, odpalované, nebo jogurtové?
Trvanlivá domácí povidla vaříme z dobře vyzrálého ovoce. Umíte je uvařit téměř bez práce a bez míchání?
Další recepty
Tématické fráze: jak uvařit švestková povidla švestková povidla bez cukru povidla z blum domácí švestková povidla pravá švestková povidla svestkova povidla delana v troube rychlá švestková povidla švestková povidla recept zavařování povidel povídla švestková švestková povidla blumy povidla klasická švestková povidla švestková povidla pro diabetiky zavařovaní povidla povidla recept top recepty svestkova povidla švestková povidla bez cukru recept pravá švestková povidla recept jak uskladnit povídla
Suroviny: švestky
Původní švestková povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLr6
19 názorů