Bůček momofuku
Momofuku je název amerických restaurací slavného kuchaře, který se proslavil svým minimalistickým způsobem vaření. Dokazuje, že dobré jídlo lze připravit jednoduše, chytře a rychle.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
asi 25 plátků tj. 5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 15 284 kJ / 3 653 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,00 g |
Tuky | 297,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 24,59 g |
Sůl | 61,00 g |
Sacharidy | 100,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V původním receptu od www.cuketka.cz je uvedeno 230 °C. Mně a několika lidem, co bůček takto pekli, se úplně spálil a zadělali jsme si totálně troubu. Na těch 200 °C to úplně stačí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 7. 2016 23:07
jekyll: děkuji
3. 7. 2016 20:36
Jana Remkova: Není sladký. Je přiměřeně slaný, prostě bůček.
V pomalém hrnci to nebude fungovat. Původní princip Davida Changa je právě v té vysoké teplotě první hodinu, cukr karamelizuje při teplotě nad 186 st C. Tím se vytvoří hnědá krusta a maso se nevysuší. To co zbude v pekáči se mi zatím vždy podařilo vydrhnout - i když to nešlo vždy hladce.
V pomalém hrnci to nebude fungovat. Původní princip Davida Changa je právě v té vysoké teplotě první hodinu, cukr karamelizuje při teplotě nad 186 st C. Tím se vytvoří hnědá krusta a maso se nevysuší. To co zbude v pekáči se mi zatím vždy podařilo vydrhnout - i když to nešlo vždy hladce.
3. 7. 2016 19:35
3. 7. 2016 19:00
No, já bych to asi zkusila v pomalém hrnci, pokazit tím nic nemůžu. Ale zeptala bych se. Není ten bůček sladký?? Děkuji
3. 7. 2016 17:28
Já to peču podle originálu na 230. Poprvé jsem s tou teplotou váhal, protože jsem četl horory v diskusi u Cuketky, ale nic z toho se nestalo. Troubu mám zkalibrovanou a vím, že teplota sedí. Maso před pečením umyji pod tekoucí vodou a osuším (stejně jako David Chang). Výborný recept pro svoji jednoduchost.
3. 7. 2016 16:11
cathleen: vyzkousejte, je skvely. ta sul a cukr udelaji skvelou chut. me se nechce delat ty bochanky co jsou v originalu a tak ho jime s ryzovyma nudlema polity ustricovou omackou s trochou chilli.
3. 7. 2016 15:59
Chystám se také udělat, také mě nedávno nalákal pan Cuketka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 18 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 19 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 6 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 7 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 11 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 11 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 12 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 12 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 12 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 13 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Jak upéct nejlepší dukátové buchtičky a uvařit lahodný vanilkový krém. Oblíbené recepty na sladkou pochoutku našeho dětství
Také milujete pečený bůček s báječně křupavou kůží? Víme, jak toho docílit
Další recepty
Tématické fráze: bucek momofuku pečený bůček v pomalém hrnci bůček cukr sůl bucek v cukru a soli momofuku recept bůček v pomalém hrnci monofuku bůček mamofuku recepty z bůčku buček v soli nakladany bucek v soli a cukru cuketka bůček buček s cukrem vysoký bůček top recepty bůček bucek na soli a cukru buček v soli a cukru bůček ala mamofuku bucek pomale peceni
Suroviny: bůček bez kosti, cukr, sůl
Bůček momofuku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Nx3
7 názorů