Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 832 kJ / 1 872 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,16 g |
Tuky | 139,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 322 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 0,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Úhoře staženého z kůže naporcujeme asi na 6 cm dlouhé dílky, osolíme, lehce opepříme a okmínujeme.
Spolu s plátky másla ho naskládáme do pekáčku a posypeme nadrobno nakrájenou šalvějí.
Pečeme v rozehřáté troubě asi 20 minut, jednou přitom kousky ryby otočíme. Krok 2: Upečené porce ryby vyjmeme z pekáčku a uložíme do tepla. Výpek zaprášíme moukou (asi 2 lžičky), rozmícháme, osmahneme, trochu podlijeme a provaříme. Šťávu dochutíme citrónem a vrátíme zpět kousky úhoře.
Spolu s plátky másla ho naskládáme do pekáčku a posypeme nadrobno nakrájenou šalvějí.
Pečeme v rozehřáté troubě asi 20 minut, jednou přitom kousky ryby otočíme. Krok 2: Upečené porce ryby vyjmeme z pekáčku a uložíme do tepla. Výpek zaprášíme moukou (asi 2 lžičky), rozmícháme, osmahneme, trochu podlijeme a provaříme. Šťávu dochutíme citrónem a vrátíme zpět kousky úhoře.
Zveřejněno 2. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Úhoř na šalvěji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vpQL
Moje poznámka
Úhoř na šalvěji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vpQL
Nejnovější recepty
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno před 8 hodinami
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Kaštanové orecchiette
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Přidáno před 10 hodinami
Kávové rohlíky (retro)
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák smažený v troubě
Kerstein před 2 minutami
Domácí kmínový chleba
lkoubek21 před 31 minutami
Houskové knedlíky
Komtesina před 46 minutami
Stánkové langoše
MarketaNov před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
BetkaK před 2 hodinami
Kváskové kořenové bagety
magdalenka před 2 hodinami
Kuřecí placičky s nivou a šunkou
MichaelaUlbrichova před 3 hodinami
Housky na hamburger
monika.saskova před 4 hodinami
Zavařené papriky
jarmila8511 před 6 hodinami
Tématické fráze:
recept úhoř na másle,
úhoř recepty,
úhoř na másle,
jak se připravuje úhoř,
ryba na šalvěji,
recept na uhore,
úhoř recept,
ryba se šalvějí,
filé na šalvěji,
ryby na šalvěji,
úhoř na másle recept,
recept úhoř na másle videorecept,
uhor na másle a salvěji,
uzený úhoř s rozmarýnem recept,
priprava uhoře
Suroviny:
úhoř,
máslo,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
kmín drcený,
šalvěj čerstvá,
citron
Komentáře (3)