Pečené bliny s kaviárem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 095 kJ / 740 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,66 g |
Tuky | 17,81 g |
Vláknina | 6,95 g |
Cholesterol | 284 mg |
Sodík | 1,78 g |
Sůl | 4,38 g |
Sacharidy | 110,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
» Už jste někdy ochutnali ruské bliny? Nevadí napsal jsem vám recept. Je jednoduchý, i když není právě laciný. Ale koneckonců ten kaviár můžete vynechat. Bliny jsou vlastně naše známé lívance. V Rusku je však pečou z ječné mouky, neslané a veliké jako talíř. Po upečení klademe bliny na sebe, aby zůstaly dlouho vlahé. To je vše. Když jich máme už dost napečeno, dáme se do jídla. Teď příjde však to nejdůležitější. Když položíme blin na talíř, dáme na něj trochu kaviáru, plátek uzeného lososa, kousek matjesa v oleji, sardelové očko, vypeckovanou olivu, kousek kapie nebo jinou ingredienci v této tónině. Pak vše zabalíme do blinu, polijeme horkým rozpuštěným máslem a hustou smetanou. Když pak ochutnáte, rozplesají se vám všechny chuťové buňky, kolik jich v ústech vůbec máte. Necháte je plesat, pokud těch blinů nesníte aspoň pět. Poprvé jsem jich snědl asi sedm, ale to je moc. Bliny volají přímo po vodce. nebraňte se tomu. byli byste sami proti sobě. Chvílemi se vám zdá, že byly vymyšleny, aby se k nim mohla vodka vydatně pít. Každý blin si žádá, a to dost naléhavě a přísně, aby byl ihned spláchnut stupečkou vodky. Ale spíš větší číškou. Ať vám tedy chutná.«
(Jaroslav Seifert, 1901-1986, český básník: "Všecky krásy světa", Praha 1982)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2016 15:48
25. 10. 2016 18:32
25. 10. 2016 09:28
25. 10. 2016 09:18
25. 10. 2016 08:16
25. 10. 2016 07:49
25. 10. 2016 07:44
Jo a recept
25. 10. 2016 07:42
25. 10. 2016 07:17
25. 10. 2016 07:02
24. 10. 2016 21:48
24. 10. 2016 21:05
24. 10. 2016 20:56
24. 10. 2016 20:53
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 6 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 10 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 12 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 24 minutami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 26 minutami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 47 minutami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 2 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 3 hodinami
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 3 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 4 hodinami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bliny s kaviárem bliny z brambor ruské mini bliny recepty s kaviárem bramborove bliny co s kaviárem očka s kaviárem recept na bliny bliny recept recept na bliny z brambor jak se dela bliny bliny z trouby ruske bliny s kaviarem ruské bliny ozdoba blin s kaviarem bliny a kaviár vodka s kaviarem
Suroviny: mouka hladká, mouka pohanková, sůl, droždí sušené, mléko, smetana zakysaná, vejce, tuk, kaviár, smetana zakysaná, citron bio
Pečené bliny s kaviárem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z9Jg
14 názorů