Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 032 kJ / 4 310 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,99 g |
Tuky | 127,82 g |
Vláknina | 46,50 g |
Cholesterol | 837 mg |
Sodík | 254 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 634,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V robotu promícháme mouku a máslo. Přidáme cukr, 2 vejce a prošleháme, aby se vše spojilo. Vyklopíme, vytvarujeme kouli, kterou zabalíme do fólie a dáme odpočinout do chladu.
Krok 2: Rozinky povaříme spolu s polovinou whisky. Vmícháme lžičku cukru, odstavíme a dáme stranou.
Krok 3: Oloupaná jablka nakrájíme na měsíčky a v rozpuštěném másle je s polovinou cukru, skořicí a zbytkem whisky povaříme 3-4 minuty, pak vsypeme do cedníku, aby vykapala přebytečná šťáva.
Krok 4: Šťávu pak smícháme s rozšlehaným vejcem a mlékem. Tuto směs použijeme k potírání koláče.
Krok 5: Troubu předehřejeme na 160°C.
Krok 6: Koláčovou formu o průměru 28 cm vyložíme vyváleným těstem. Dno propícháme vidličkou a předpékáme asi 10 minut. Pak korpus potřeme směsí vejce a šťávy z jablek a vrátíme opět na 5 minut do trouby.
Krok 7: Necháme vychladnout, naplníme jablky a okapanými rozinkami i se sirupem.
Krok 8: Posypeme zbytkem cukru. Teplotu zvýšíme na 180°C a pečeme 20 minut, až vršek moučníku zezlátne. Podáváme se šlehačkou s whisky a rozinkami.
Zveřejněno 28. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Irský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OvML
Moje poznámka
Irský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OvML
Nejnovější recepty
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno před 8 hodinami
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Kaštanové orecchiette
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Přidáno před 10 hodinami
Kávové rohlíky (retro)
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák smažený v troubě
Kerstein před 1 minutou
Domácí kmínový chleba
lkoubek21 před 30 minutami
Houskové knedlíky
Komtesina před 45 minutami
Stánkové langoše
MarketaNov před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
BetkaK před 2 hodinami
Kváskové kořenové bagety
magdalenka před 2 hodinami
Kuřecí placičky s nivou a šunkou
MichaelaUlbrichova před 3 hodinami
Housky na hamburger
monika.saskova před 4 hodinami
Zavařené papriky
jarmila8511 před 6 hodinami
Tématické fráze:
irský koláč,
irsky dezert,
krupicový svítek,
irsky jablkovy kolac,
irský koláč l,
irské koláče,
koláč sv patrika,
irsko recepty,
recept na irský,
recept na irský ovocný,
irske moučniky,
irský ovocný koláč,
irský koláč,
kolac irsky,
whiskey kolac recepty,
irsky kolac recept,
recept na irsky kolac
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr krupice,
vejce,
whisky,
cukr krupice,
jablko,
máslo,
skořice,
vejce,
mléko
Komentáře