Nejlepší bublanina
Vláčná a nadýchaná, dozlatova vypečená bublanina je plná šťavnatého, sladkého ovoce. To můžeme použít jakékoli, podle toho na co máme zrovna chuť. Hotovou bublaninu bohatě pocukrujeme a podáváme ihned po vychladnutí.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 069 kJ / 2 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,72 g |
Tuky | 134,24 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 520 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 358,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozehřejeme na 170 °C.
Krok 2: Žloutky s krystalovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vodu, olej a opět dobře promícháme.
Krok 3: Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a opět promícháme. Nakonec zlehka zapracujeme sníh ze 4 bílků.
Krok 4: Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem.
Krok 5: Hustě posypeme ovocem (větší ovoce, např. meruňky nakrájíme na kousky).
Krok 6: Plech vložíme do předehřáté trouby a při 170 °C pečeme zhruba 25 minut (záleží na troubě, každá peče trochu jinak).
Krok 7: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Zveřejněno 23. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5vlR
Moje poznámka
Nejlepší bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5vlR
Nejnovější recepty
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno před 8 hodinami
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Kaštanové orecchiette
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Přidáno před 10 hodinami
Kávové rohlíky (retro)
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák smažený v troubě
Kerstein před 2 minutami
Domácí kmínový chleba
lkoubek21 před 31 minutami
Houskové knedlíky
Komtesina před 46 minutami
Stánkové langoše
MarketaNov před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
BetkaK před 2 hodinami
Kváskové kořenové bagety
magdalenka před 2 hodinami
Kuřecí placičky s nivou a šunkou
MichaelaUlbrichova před 3 hodinami
Housky na hamburger
monika.saskova před 4 hodinami
Zavařené papriky
jarmila8511 před 6 hodinami
Tématické fráze:
bublanina z hladke mouky,
bublanina bez oleje,
bublanina s rybízem nejlepší,
bublanina z polohrubé mouky,
bublanina recept,
bublanina hladká mouka,
bublanina s hladke mouky,
bublanina s polohrubé mouky,
bublanina s hladkou moukou,
bublanina,
nwjlepší bublanina,
nejlepší recepty.cz nadýchaná bublanina,
ovocná bublanina z hladké mouky,
nejlepší recepty,
nejlepšíbublanina,
nejlwpší bublanina,
recept na bublaninu z polohrubé mouky,
nejlpší bublanina,
nejepší bublanna,
vnejlepsi bublanina
Suroviny:
cukr krystal,
voda,
olej,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
vejce,
kůra citronová,
ovoce,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (8)