Rudolfova jehla
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 7 911 kJ / 1 891 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,48 g |
Tuky | 145,83 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 2,73 g |
Sůl | 6,68 g |
Sacharidy | 18,07 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept vznikl v inspiraci stejnojmenným pokrmem z jedné z mých oblíbených restaurací.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 1. 2014 10:21
Recept na mě vykoukl z náhodných uložila jsem a brzy vyzkouším, panenku miluju a různé špízy nám moc chutnají
10. 11. 2009 20:06
Eli, já těm mým musím odblaňovat i kuřecí prsa...
10. 11. 2009 20:03
Také máme panenku rádi, my s manželem i krkovičku, ale tu si dáme nejraději jako "flák" masa . A dcera z prasátka baští jen panenku (někdy kotletku, když jí řeknu, že je to panenka... ) A syn právě nic ...vegouš .
10. 11. 2009 19:39
Eli já jsem to nechtěla napsat tak polopaticky, i já ráda vařím z panenky, jak jsem napsala v předchozím př., protože nám doma prostě chutná.
10. 11. 2009 18:39
Marto, já bych ti ráda odpověděla, ale nějak nevím co... Tak si recept uvař z horšího masa, vždyť to záleží jen na tobě...
Já si "Rudolfovu jehlu" občas dávám v jedné restauraci (jak uvádím výše) a tam ji dělají tak, jak je to popsáno a jak to tedy dělám i já. 20 minut na špíz se silnými kusy masa není dlouho, propékáme kolem 5 cm výšky (i když špíz obracíme). Ale to také záleží na každém, nikomu nic nediktuji...
Já si "Rudolfovu jehlu" občas dávám v jedné restauraci (jak uvádím výše) a tam ji dělají tak, jak je to popsáno a jak to tedy dělám i já. 20 minut na špíz se silnými kusy masa není dlouho, propékáme kolem 5 cm výšky (i když špíz obracíme). Ale to také záleží na každém, nikomu nic nediktuji...
10. 11. 2009 17:25
Marto já nepochybuji, že krkovice je minutková záležitost, ale někteří z ní prostě nevaří(jak jsem již psala kvůli tuku), protože mu nechutná.A ohledně měkkosti kýty si dovolím nesouhlasit, často ani po naložení nezměkne, proto ji raději používám na dušení, popř. na řízky, které dopékám v troubě.Nicméně nejsem autorka, já bych panenku také tak dlouho netrápila.
10. 11. 2009 17:06
Vepřovou kýtu i krkovičku když okořeníme(ochutíme),pak zákápneme olejem a necháme přes noc uležet, tak orestování je minutková záležitost. V receptu špíz z prvotřídního masa opékáte 20 minut. Já nechci rýpat. Jenom jsem se pozastavila, proč vařit za moc peněz, když to jde i levněji a přitom na chuti to neni ani poznat.
10. 11. 2009 16:26
Jde o víceméně minutkovou záležitost a to s kýtou nepořídíte.A proč ne třeba krkovice?Nemluvím za Eliz, ale u nás prostě nemáme rádi ani trochu prorostlé maso, já bych volila také panenku(i když kotleta by byla také fajn), prostě proto, že nám chutná.
10. 11. 2009 16:21
Recept musí být božský . Ale nechápu proč dávat na špíz nejkvalitnější část vepřového masa. Koupit drahou panenku a použít ji na špíz? Stejnou službu nám přece udělá kýta, kotletka a zejména krkovička. Vařit chutně neznamená, že musím vařit z nejdražšího masa.
9. 11. 2009 23:15
Eli - netuším přišlo mi to e-mailem !
9. 11. 2009 23:03
Otto, no tak to tedy s radostí přijímám .
Dnes jsem v tichosti přidala fotografie, protože jsem jehlu opět realizovala a pamatuji si, že ty první fotky jsem pořídila horším, provizorním fotoaparátem a tenkrát jsem s nimi nebyla úplně spokojená.
Z čeho to je? Marcipán??
Dnes jsem v tichosti přidala fotografie, protože jsem jehlu opět realizovala a pamatuji si, že ty první fotky jsem pořídila horším, provizorním fotoaparátem a tenkrát jsem s nimi nebyla úplně spokojená.
Z čeho to je? Marcipán??
9. 11. 2009 22:26
Eli - řád udělen a přidán k foto, pokud řád nepřijmeš tak foto smázni
9. 11. 2009 22:24
Šikovná holka - navrhuji na udělení řádu zlaté vařečky
28. 6. 2009 12:46
To jsem ráda, že se vám jehla líbí, je to taková rekonstrukce originálního receptu, ale myslím, že jsem se k němu dost přiblížila. Tak dlouho jsem chodila ochutnávat a...
Mirečko, vůbec nepochybuji, že se ti to povede, natolik už tě znám a nezapomeň, že jsem podle tebe několikrát vařila, takže vím svoje...
Nechte si všichni chutnat a těším se na vaše obrázky!!
Mirečko, vůbec nepochybuji, že se ti to povede, natolik už tě znám a nezapomeň, že jsem podle tebe několikrát vařila, takže vím svoje...
Nechte si všichni chutnat a těším se na vaše obrázky!!
28. 6. 2009 10:00
Eli, tobě se špíz podařil super vyšperkovat. Skvělé fotečky a hlavní foto skvělá kompozice. Škoda, že nemůžu poslat bodíka i za foto.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 3 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 6 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 8 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 11 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřová plec na hořčici
harvel uvařil před 6 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
marketakostova uvařil před 3 hodinami
Rychlý fazolový guláš
dyll3n uvařila před 4 hodinami
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Fulda uvařila před 4 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 4 hodinami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
maja.pavlickova@centrum.cz uvařil před 6 hodinami
Závin z listového těsta se salámem a sýrem
Ivcatkoo uvařila před 6 hodinami
Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu
MarketaN uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřová panenka švestka a slanina jak dlouho se dělají špízy jak se delaji spizy vepřová panenka na jehle krkovice na jehle vepřová panenka se sušenými švestkami vepřová panenka švestky vepřová panenka se švestkami špízy se sušenými švestkami špíz se sušenými švestkami vepřová panenka na švestkách veprove susene svestky originální špízy recept špíz z vepřové panenky recept kuřecí špíz se švestkami špíz švestky grilovaní šneci z panenky špízy z vepřové panenky se švestkou vepřová jehla se švestkami vepřový špíz se sušenými švestkami
Suroviny: panenka vepřová, kuřecí stehenní řízky, cibule červená, slanina anglická, švestky sušené, hořčice dijonská, koření, mouka hladká, pivo černé, med, sůl, olej
Rudolfova jehla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vgMn
23 názorů