Pyré z brambor, grilovaného lilku a cukety
Suroviny
Porce: cca 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 022 kJ / 961 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,83 g |
Tuky | 82,47 g |
Vláknina | 9,87 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 903 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 43,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Byť jídlo nevypadá příliš vábně, věřte, že tento můj experiment je bašta, a kdo ochutnal, ten si liboval. Zbude-li, může se pyré namazat na suchou topinku nebo toust. Určitě si k tomu dejte rajčatový salát se spoustou rukoly, neboť její výrazná chuť je skvělým doplňkem pyré.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 7. 2019 13:25
k pyré mohl být přírodní řízek, pečené kuřecí stehno či jinak udělané maso. Ale na maso jsem neměla chuť a hrášek mám ráda i jako přílohu k masu. Každý může podle své fantazie přidat cokoli. A moje pyré voní máslem a o chuti lilku nemá smysl diskutovat. V žádném případě jsem se nechtěla chlubit vzhledem jídla, ale každopádně to mně i ostatním doopravdy chutnalo. Samozřejmě se jí i očima, ale když jste v restauraci okouzlena vzhledem jídla a těšíte se na první sousto, a to zklamání, když to není dobré... Ale proti gustu žádný dišputát. Jen se ráda podělím o něco nového a dobrého, a třeba i nevzhledného. Zdravím
28. 7. 2019 00:15
Každý si určitě rád vyzkouší různé kombinace koření, voní to dálkou.
27. 7. 2019 17:25
27. 7. 2019 14:59
Na první zkouknutí jsem taky měla smíšené pocity, ale ono to podle mne bude dobré, asi dokonce velmi, hlavně v té zbytkové verzi na nasucho opečeném toastu s rajčátkem a rukolou navrch fotogenické to tedy není ale to některá jídla prostě nejsou....
27. 7. 2019 14:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 9 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 13 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 14 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 1 hodinou
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 1 hodinou
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 2 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 2 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 2 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 2 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 3 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 3 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 4 hodinami
Klasické palačinky
winenor uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Režisér a producent Petr Jákl: Zbožňuju chipsy a oříšky a nesnáším vaření podle receptů, raději improvizuji
Reportáž: Jak se vaří U Sapíků? Legendární šéfkuchař nabízí řízek přes celý talíř, skvělý sulc i sladké taštičky
Jarní Apetit piknik nabídne skvělé jídlo i osobnosti kulinářského světa. Zamíří na něj Maršálek, Punčochář i vítěz Peče celá země
Další recepty
Tématické fráze: pire z brambor pyré z cukety pyré z lilku pyré z z lilku lilky recepty recepty z lilku a cukety
Suroviny: lilek, omáčka sojová, cuketa, brambory, brambory, cibulka jarní, máslo, česnek, kmín celý, koření na grilovanou zeleninu, olej olivový, hrášek sterilovaný,
Pyré z brambor, grilovaného lilku a cukety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w12w
5 názorů