Uzená medvědí omáčka
Snadné omáčky jsou skvělé k těstovinám, bramborám, knedlíkům či masu. Zejména na jaře si pak můžeme připravit třeba tuto smetanovou z medvědího česneku. Jeho aromatickou a lehce štiplavou chuť doplní silný vývar z uzeného masa.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 856 kJ / 1 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,83 g |
Tuky | 88,37 g |
Vláknina | 7,90 g |
Cholesterol | 492 mg |
Sodík | 3,96 g |
Sůl | 9,20 g |
Sacharidy | 45,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Vývar do omáčky připravujeme silný, takže použijeme nejlépe uzené vepřové ramínko, koleno, krkovici nebo žebra a vaříme v menším množství vody, Jen aby bylo maso ponořené, aby chuť vývaru byla opravdu jak se patří.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 3. 2024 20:42
20. 3. 2024 08:41
7. 5. 2020 16:38
3. 5. 2020 13:15
1. 5. 2020 21:15
1. 5. 2020 20:18
1. 5. 2020 19:52
1. 5. 2020 19:43
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 13 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 15 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 17 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 2 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 4 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 5 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 6 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 6 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 6 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 způsobů použití medvědího česneku. Jak z něj připravit pesto a další oblíbená jídla
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Jak připravit cibulovou jíšku? Bez ní některá jídla nemají tu správnou chuť
Další recepty
Suroviny: máslo, olej, cibule, mouka hladká, maso uzené, smetana na vaření, česnek mědvědí, sůl, pepř bílý mletý
Uzená medvědí omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z70w
8 názorů