Ruská svíčková
Máte-li chuť vyzkoušet netradiční variantu svíčkové, pusťte se do přípravy této její ruské verze. Chybí v ní cibule i některé tradiční koření, naopak obsahuje neobvyklou surovinu - žampiony. Vyzkoušejte ji a uvidíte, zda si ji zamilujete víc, než tu klasickou, českou.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 19 803 kJ / 4 733 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 275,65 g |
Tuky | 344,40 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 970 mg |
Sodík | 5,47 g |
Sůl | 13,20 g |
Sacharidy | 70,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
https://www.toprecepty.cz/recept/61737-vylepsene-b...
Tento recept jsem četla na internetu a lákal mě k vyzkoušení. Na rozdíl od klasické svíčkové tam vůbec nepřijde cibule a žádné koření, ani se ničím nezahušťuje, takže výsledkem je jemná, nadýchaná, smetanová omáčka. Jakou roli tam mají žampiony, netuším, ale udělala jsem podle receptu. V této omáčce není víno, protože je i pro malé vnuky, ale myslím si, že na chuti jí to neubralo.
Věřím, že si pochutnáte stejně jako my.
Jsou různé recepty na tuto omáčku, dokonce jsem viděla jeden se šunkou a rajčatovým protlakem, ale dnes jsem si řekla, že méně je někdy více, tak jsem se krotila. :-) Postup jsem nefotila, tlačil mě čas, během vaření jsem dělala ještě borůvkové knedlíky a pekla bábovku s vaječným koňakem :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 8. 2020 10:10
dala bych si také
7. 8. 2020 08:30
Zajímavá obměna, jinak se vína bát nemusíte, vařením, pečením se alkohol vypaří a můžou to jíst i děti
3. 8. 2020 17:16
Hezky receptS těmi žampiony je to moc príma nápad
2. 8. 2020 17:00
Eja57: V omáčce jsou plátkované žampiony, nevím, jaká by byla s podušenými na másle, snažila jsem se držet receptu. Lžičku protlaku snad, ale v jednom z receptů byla uvedena krabička, tak to jsem raději nepokoušela, on je dost výrazný celer a chuť omáčky je dostatečně pikantní. Třeba příště zkusím
2. 8. 2020 13:52
By mi chutnalo žampiony si tam myslím nejsou "navíc", jak já konzervované moc nemusím, tak tady ano a dala bych klidně plátkované....a dovedu si i představit - jak píšeš v poznámce - do základu lžičku rajčatové protlaku....
Hezká inspirace
Hezká inspirace
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 4 minutami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 9 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 10 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 12 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 13 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Jak stáhnout slanost z omáčky? Dobře poslouží starší pečivo, brambora nebo med
Další recepty
Suroviny: roštěná hovězí, zelenina kořenová, slanina libová, máslo, víno bílé, smetana 33%, žampiony sterilované, ocet, pepř mletý
Ruská svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/90ZD
5 názorů