Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă, kačamak, bakardan, pura), základní
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 1 991 kJ / 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,06 g |
Tuky | 7,76 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 87,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Lze vyhledat i podle názvů turecké žito, turkyň.
Kaši lze jíst i ztuhlou - podle obsahu vody. Postačí prohřátí na pokojovou teplotu 4-5 hod.
Není nutné přidávat zásaditou látku jako při vaření kukuřičných zrn, nedostavují se tíživé studené pocity při zažití.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 17 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 19 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 20 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 22 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čína
Zetkova uvařila před 24 minutami
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 29 minutami
Plněné papriky z tlakáče
zahla uvařila před 34 minutami
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Carolka409 uvařila před 37 minutami
Rebarborový koláč
EvkaHavlikova uvařila před 51 minutami
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
kraloja uvařila před 52 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
Babyno uvařil před 1 hodinou
Vepřové na kmíně
Kava 2 uvařila před 2 hodinami
Drožďové knedlíčky
Hanka68 uvařila před 2 hodinami
Francouzská cibulačka
IvanDunda uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Suroviny: mouka hrubá, voda, sůl, máslo
Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă, kačamak, bakardan, pura), základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvmK
0 názorů