Základní hovězí vývar
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 634 kJ / 630 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,33 g |
Tuky | 6,94 g |
Vláknina | 34,60 g |
Cholesterol | 165 mg |
Sodík | 802 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 34,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám z kuchařky Síla léčivých polévek.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 12. 2023 19:46
Klasika, ale výborná.
19. 4. 2022 13:36
Vařit tři hodiny kořenovou zeleninu je nesmysl, to se zcela rozvaří. Tu bych přidával tak půlhodiny před koncem vaření, nastrouhanou nebo v malinkatých kostičkách tak dvacet minut před koncem. Pokud se zelenina před přidáním ještě osmaží, získá vývar lepší chuť i barvu.
16. 4. 2021 11:41
No a když se cibule před vařením v pase přeřízne napříč a nasucho připeče dočerna (třeba při pečení masa) tak pak teprve bude barva vývaru jako lusk
***
Maso ani kosti už před vařením nepeču, protože chuť vývaru se z příjemné masové chuti posune spíše k chuti po přepálenému tuku
***
Maso ani kosti už před vařením nepeču, protože chuť vývaru se z příjemné masové chuti posune spíše k chuti po přepálenému tuku
16. 4. 2021 10:33
Eja57: Děkuji za upozornění, hned jsem to napravila.
16. 4. 2021 10:20
Bez udání množství masa/ kosti a množství vody je recept pro začínajícího kuchaře bohužel k ničemu
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 6 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 7 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 22 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Právě bylo uvařeno:
Muffiny s kousky čokolády
marek.los998 uvařila před 49 minutami
Dort Pavlova
Agata.recepty uvařila před 53 minutami
České kynuté buchty
Agata.recepty uvařila před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
Agata.recepty uvařil před 1 hodinou
Houskové knedlíky
Agata.recepty uvařil před 1 hodinou
Povidlové šátečky bez kynutí
Dasa65 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí " vše v jednom "
Hannah64 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí s chřestem na cidru
Hanes uvařila před 2 hodinami
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Bylinka77 uvařila před 3 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Weera uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vídeňský bramborový salát chutná božsky. Recept je jen ze šesti běžně dostupných surovin, které vyjdou na 35 korun
Snadná koprová omáčka podle Sandtnerky je delikatesa! Zahuštěná kysanou smetanou a zjemněná žloutkem chutná skvěle
Vývar z masa a kostí je základem polévek i omáček. Jak uvařit ten nejlepší vývar
Další recepty
Suroviny: maso hovězí, kost hovězí morková, mrkev, celer, petržel, pórek, petrželka, cibule, pepř černý, bobkový list, koření nové koření, libeček, sůl, voda
Základní hovězí vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LKYj
5 názorů