Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 796 kJ / 5 448 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,79 g |
Tuky | 415,64 g |
Vláknina | 50,85 g |
Cholesterol | 854 mg |
Sodík | 7,19 g |
Sůl | 17,46 g |
Sacharidy | 294,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a dáme uvařit v osolené vodě do měkka. Poté scedíme. Použít můžeme klidně i zbylé brambory od oběda či večeře.
Krok 2: Zelný salát: zhruba 500 gramů zelí překrájíme na kratší kousky a dáme do mísy. K zelí přidáme jednu jemně pokrájenou cibuli, zakapeme troškou oleje, promícháme a dáme vychladit.
Krok 3: V pánvi na jemně pokrájeném uzeném špeku (slanině) necháme dozlatova osmažit drobně pokrájenou cibuli. K té přidáme ke konci smažení rozvonět drcený kmín a česnek.
Krok 4: Noky: mouky smícháme v míse se lžičkou soli. Přidáme vejce s vodou a vymícháme hustější těsto, které necháme cca 15 minut odstát. Do většího hrnce dáme vařit mírně osolenou vodu. Pak těsto přendáme na olejem potřené prkýnko, ze kterého ukrajujeme hranou vidličky nebo nožem menší kousky těsta, které necháme z prkýnka padat do vroucí vody. Noky vaříme podle velikosti zhruba 15-20 minut. Určitě jim nestačí jen vyplavání na hladinu. Vařené noky scedíme.
Krok 5: Do pánve přisypeme vařené scezené brambory i noky. Vše společně promícháme, necháme prohřát a dle chuti osolíme a opepříme. Do této směsi můžeme nasucho osmažené škvarky nebo na nudličky pokrájenou slaninu vmíchat rovnou nebo jimi uhlířinu posypat až na talíři.
Krok 6: Uhlířinu podáváme se zelným salátem.
Zveřejněno 6. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uhlířina po našem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8jWj
Moje poznámka
Uhlířina po našem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8jWj
Nejnovější recepty
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno před 8 hodinami
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Kaštanové orecchiette
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Přidáno před 10 hodinami
Kávové rohlíky (retro)
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák smažený v troubě
Kerstein před 2 minutami
Domácí kmínový chleba
lkoubek21 před 31 minutami
Houskové knedlíky
Komtesina před 46 minutami
Stánkové langoše
MarketaNov před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
BetkaK před 2 hodinami
Kváskové kořenové bagety
magdalenka před 2 hodinami
Kuřecí placičky s nivou a šunkou
MichaelaUlbrichova před 3 hodinami
Housky na hamburger
monika.saskova před 4 hodinami
Zavařené papriky
jarmila8511 před 6 hodinami
Suroviny:
brambory,
špek uzený,
cibule,
česnek,
kmín drcený,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
vejce,
voda,
olej,
škvarky,
škvarky,
zelí kysané,
cibule,
olej
Komentáře (3)