Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těsto na lité moučníky nejen pro diabetiky (nyní švestky+jablka)

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 963 kJ /
2 381 kcal
Bílkoviny78,46 g
Tuky22,14 g
Vláknina32,80 g
Cholesterol 278 mg
Sodík 371 mg
Sůl1,48 g
Sacharidy450,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškeré ingredience smícháme v polotekuté a lesklé těsto. Vyhřejeme troubu na 180°C. Krok 2: Pekáč vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme a vysypeme) a nalijeme těsto. Pečlivě rozhrneme k okrajům tak,aby to bylo pravidelné a rovnoměrné. Snažíme se, aby uprostřed bylo méně těsta než na okrajích (koláč nabude hlavně v prostředku a tak bude nádherně rovný). Krok 3: Narovnáme tam švestky, do mezer nasypeme nudličky jablek. Opatrně rukou uhladíme, aby ani jablka ani švestky nezůstaly moc venku - připalovaly by se. Krok 4: Dáme do vyhřáté trouby a pečeme. Já pekla na horkovzduch 30 min při 180 °C, pak jsem vše vypnula a nechala asi 10 min. v pootevřené troubě.

Zveřejněno 7. 8. 2009

Poznámka autorky spagetka

Musíme respektovat vlastní troubu.Já třeba musím v závěru pečení plech otočit, protože zezadu víc připaluje.

Jinak toto je uiverzální těsto pro pečení moučníků diabetikům a díky za něj našemu lékaři diabetologovi (zná úchylky svých pacientů :-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těsto na lité moučníky nejen pro diabetiky (nyní švestky+jablka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RowE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těsto na lité moučníky nejen pro diabetiky (nyní švestky+jablka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RowE

Marie

Komentáře (6)

Tak toto bude určitě zajímat moji kamarádku z poschodí. Už to pro ni ukládám a dávám bod. Nejen proto, že je tu myšleno i na diabetiky s moučníky, ale i proto, že se i mně líbí:yes: Navíc nedávno jsem ochutnala moučník z mouky v kombinaci přeničné a celozrné a měla příchuť ořechové :-)..moc dobrá byla:-p

A joooooooo -no promiň :-8:-8:-8, ale nějak podobně se faktjmenuje i tekuté sádlíčko. Jinak jooo tohle sladilo ano a promiň:-8

špagetko - já se ptala na sladidlo :-D:-D:-D:-D:-D

Iljuso - já myslím, že by i to sádlo šlo? Proč ne? dej vědět, ale pokud vím je dost neutrální chuti, takže ...;-)

ukládám, děkuji za receptík. Myslíš špagetko, že bych tam mohla dát tekuté sladidlo Huxol:-?nebo raději koupím tvé doporučované;-)

Ty bys spagi asi i z jalové krávy tele dostala, co:-D:-)) Hodný pan doktor a zajímavý recept. Já si uložím, to bych určitě prubla pro toho mého neposlušńáka s cukrem v krvi;-)

Tématické fráze:
moučníky z jablek, moučníky ze švestek, moucnik z jablek, peceni pro diabetiky, moučník ze švestek, recepty moučníky jablková těsta, pečeme pro diabetiky, pečené moučníky pro diabetiky, recepty moučníků z jablek, recepty moučník švestky, moučníky ze švestek, moučník se švestkami, peceni moucniku, moučníky s jablky, diabetické moučníky, recepty na moučníky z jablek, moucniky se svestkami, koláč pro diabetiky, jablka a švestky, švestkové moučníky

Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, sladidlo clara, mléko, vejce, prášek do pečiva, švestky, jablko

Přidat fotografie receptu