Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drožďové knedlíčky

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 588 kJ /
380 kcal
Bílkoviny28,83 g
Tuky9,32 g
Vláknina14,68 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 351 mg
Sůl0,59 g
Sacharidy39,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolku na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Krok 2: Na cibuli přidáme nadrobené droždí a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Krok 3: Když se rozvoní a začne tuhnout, odstavíme k vychladnutí. Krok 4: Do prochladlého droždí přidáme vejce, utřený česnek, sůl, pepř a podle potřeby strouhanku. Krok 5: Mokrýma rukama z hmoty vytvarujeme malé knedlíčky, které zavaříme ve vařící polévce.

Zveřejněno 1. 3. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drožďové knedlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AjVP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drožďové knedlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AjVP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

mika59: děkuji za zprávu i foto, Mili :-K

My je milujeme, někdy přes haluškovač, tentokrát knedlíčky a vůbec mi nevadí v jakém vývaru..Přidávám foto:-K:-K

Merylas (moderátorka): děkuju! :-* Mám tvoje fotky moc ráda :-K

Drožďové knedlíčky do polévky mám ve velké oblibě a dělávám je docela často. Dovolila jsem si přidat foto. :-K

Máme je moc rádi, a brzy budou. Jen je dělám přes haluškovač, takové drobné knedlíčky..:yes::yes:

Suroviny:
droždí, vejce, cibule, česnek, sádlo, strouhanka, petrželka, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu