Rychlý chléb z formy (bez hnětení)
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 5 547 kJ / 1 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,25 g |
Tuky | 7,70 g |
Vláknina | 17,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,23 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 263,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Chlieb je pórovitý, pružný, zvonku chrumkavý. Použila som formu 10 cm x 25 cm, výška 7 cm. Je chutný aj bez semienok, samozrejme.
Semienka som dala ľanové a slnečnicové, mám vyskúšané aj iba zo samotnej pšeničnej múky. Cesto je dosť hydratované, ale forma podrží tvar.
Výhodou tohto chleba je jeho nenáročná príprava, odpadá miesenie, dlhšie čakanie na vykysnutie. Zvládne ho aj začiatočník. Iba zamiešame a sledujeme si čas a teplotu rúry.
Doba kysnutia závisí aj od teploty okolia, môžu byť mierne odchýlky od doby, ako uvádzam.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 11. 2023 16:05
18. 11. 2023 14:52
Rozhodně, ho zbaštíme a bude druhý pokus. Písnu, jaký byl chuťově. Teď jsem ochutnala a je to dobrý chléb s bublinkami s křupavou kůrčičkou , mňam ! Vůbec není cítit droždí! Snědla jsem tu křupavou patku a pak jsem k ní, zakusovala druhý řez chleba. K tomu fazolačku, nakyselo s uzeným! Asi blbuvzdorný recept, jinak si to vysvětlit neumím. Chleba se povedl!
18. 11. 2023 13:31
18. 11. 2023 13:27
18. 11. 2023 13:24
18. 11. 2023 11:13
18. 11. 2023 11:09
18. 11. 2023 11:01
18. 11. 2023 10:46
Na vrch nic netreba. Iba stierkou presunies cesto.
18. 11. 2023 10:41
18. 11. 2023 08:35
Cesto vo forme môžeš nechať aj dlhšie, neutečie. Proste aby forma bola plná a cesto samá bublina.
18. 11. 2023 08:10
21. 3. 2023 00:52
20. 3. 2023 20:33
20. 3. 2023 17:35
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Mňamka
Přidáno před 1 hodinou
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 2 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 8 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čočka na kyselo (bez mouky)
projach uvařila před 38 minutami
Kapustové závitky s masem a sýrem
Anairam uvařila před 51 minutami
Zapečené špagety se sýrem
PikiMilous uvařil před 1 hodinou
Smetanovo-malinový pohár
Lennulinka uvařila před 2 hodinami
Rybízový koláč s tvarohem
Moanka uvařila před 10 hodinami
Fofr omáčka z cukety na špagety
Catharine uvařila před 10 hodinami
Vepřový guláš s mrkví
Catharine uvařil před 10 hodinami
Šlehačkové koláčky
ibidasova@centrum.cz uvařila před 10 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Na přípravu zabíjačkového guláše si rezervujte čas. Je snadný, ale nezkušené složením možná překvapí
Jak na dokonalý rebarborový koláč jako od babičky: Verze s pudinkem a drobenkou chutná naprosto úžasně
Slavná americká pink lemonade se připravuje z citronů, skvěle osvěží a typicky růžovou barvu jí dodá netradiční surovina
Další recepty
Suroviny: voda, droždí sušené, cukr, sůl, kmín drcený, mouka hladká, mouka žitná chlebová,
Rychlý chléb z formy (bez hnětení)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBoZQ
33 názorů