Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Můj domácí boršč

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aja.g

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 814 kJ /
1 151 kcal
Bílkoviny27,28 g
Tuky4,40 g
Vláknina46,13 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,84 g
Sůl7,33 g
Sacharidy228,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zesklovatíme na větší kousky nakrájenou cibuli. Nasypeme mraženou zeleninu a zalijeme asi litrem vody. Krok 2: Jak se začne vařit, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, klobásy na kolečka a veškeré koření a přilijeme kečup. Promícháme. Necháme uvařit do měkka. Krok 3: Zakysanou smetanu rozmícháme s trochou vody a moukou a zahustíme hotový Boršč. Krok 4: Můžeme dochutit trochou octa, ale nebylo to potřeba.

Zveřejněno 21. 8. 2009

Poznámka autorky aja.g

Hustotu si můžeme upravit podle zvyklostí a chuti přidáním vody nebo mouky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj domácí boršč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZNx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj domácí boršč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZNx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Ukrajincik: váš vulgární komentář mažu.

konfetka: no comment milá paní :-)

aja.g: ted jsem si precetla co je napsano pod mym nazorem. pise Vam vice lidi stejny nazor jako ja. ze borsc vypada jinak a nemuzete jmenovat kazdou polevku co uvarite, borscem. a vubec nejde o to jak to chutna. spise o to ze jste ukradla nazev velmi zname polevce.:no::no::no:
tak ze souhlasim s Lucii a Honzou.

aja.g vezena, o ochutnani vubec nejde.chutnat to muze svate-zlate, ale nemuzete pojmenovat nazvem borsc neco co s borscem nema nic spolecneho. kdyz jste si vymyslela nejakou polevku,a chutna skvele. tak si ji podle sebe i pojmenujte. kdyz varite gulasovku,rajskou nebo koprovku, tak nepiste ze je to borsc. to je vse. tohle je urazka borsce.

konfetka: vážená, čtěte co je napsáno pod vašim názorem a potom pište svoje slavné komentáře. Slušný člověk komentuje slušně a zvlášť, když neochutnal.:no:

to nemyslite vazne. takovy blejvajz a vy tomu rikate domaci borsc? to prece nemuzete myslet vazne. mela by jste pozmenit nazev. to je stejny kdybych uvarila krupicku a napsla ze je to knedlo, vepro, zelo. :no::no::no:

Lucie: Asi proto, že je to ze směsi na BORŠČ jak je napsáno v surovinách ;-)

tak proč tomu říkáte domácí boršč:-//, a ne jinak. Tohle je nehorázná urážka ruské i ukrajinské kuchyně...
Je to, jak když děláte domácí svíčkovou omáčku a nedáte tam kořenovou zeleninu a místo smetany mléko.

Netvrdím,že není dobrá, nicméně rozhodně pod jiným názvem

Honza: každý může mít svůj názor, ale není třeba hned zatracovat. Vyzkoušel jste chuťové? U receptu není napsáno BORŠČ, ale domácí Boršč, takže v tom bude asi ten rozdíl. Vím co je pravý Ruský Boršč. Nemusíte vařit, ale ani hanit, když o tomto jídle nic nevíte. Nejdřív uvařím a až potom chválím, nebo kritizuji. Děkuji za příspěvek:-!

Nezlobte se, ale tenhle recept je děs, jak ingrediencemi a úpravou, tak vzhledem. Zkuste se podívat na jiné recepty, případně i do klasiky jako je Sandtnerová a uvařit si to. Bude to složitější, pracnější a trvat mnohem déle, ale výsledek bude také úplně jiný a bude se mu moci říkat boršč.

Už jsem to psala trochu Zdeňce. Základ tvoří červená řepa pak tam jsou fazolky, cibule, mrkev, paprika a bílé zelí. To jsem identifikovala, sáček jsem bohužel vyhodila:no:

Tak to jsem teda nevěděla, že něco takového mají. Tak to budu muset taky mrknout;-) Alenko, jaké je zhruba složení té zeleniny? Kdo třeba není z našeho kraje, že by si ji nějak přizpůsobil z našich zdrojů a přidal třeba červenou řepu čerstvou nebo někdy před koncem přidám i steril:-8 Díky:-*

Já jsem Jani z Havířova, máme to za rohem. Ale jezdíme tam hlavně do toho Makra a do Auchanu nebo jak se to píše:-8

Tak na to se taky musím v Polsku zeptat. Holky, odkud to jste, že taky jezdíte do "Ojčizny?":-))

Určitě to v Polsku koupíš v kamenném obchodě. Jmenuje se to Ukrajinský boršč a jsou to ty 350g pytlíky. Ten kilový je z polského Makra.

Tématické fráze:
bošč, vegetariansky borsc, zeleninový boršč, boršč, jak uvarit borsc, boršč recept, boršč od karolíny, boršč s klobásou, babicovy dobroty borsc, mrazena zelenina na boršč, bošč recept, boršč vegetariánský, zeleninovy borsc recept, recept na boršč od karolíny, vegetariánský boršč recept, recepty boršč, recept na bošč, recept na vegetariansky borsc, 7245, ukrajinské brambory

Suroviny:
směs zeleninová mražená, cibule, brambory, klobása, kečup ostrý, sůl, pepř, chilli, mouka hladká, smetana zakysaná, voda, olej

Přidat fotografie receptu