Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 - 5 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 685 kJ /
1 598 kcal
Bílkoviny119,49 g
Tuky98,98 g
Vláknina17,96 g
Cholesterol 326 mg
Sodík 379 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy52,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, v kastrolu rozehřejeme sádlo a přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno, osmažíme do červena, přidáme jemně nakrájený česnek, mletou papriku, maso, promícháme a podlijeme horkou vodou (maso by mělo být podlito do poloviny svého objemu). Osolíme, lehce opepříme a pod pokličkou dusíme do poloměkka. Dle potřeby mírně podlijeme. Krok 2: Ve druhém kastrolu rozehřejeme lžičku sádla (nebo tuk z dušeného masa), přidáme druhou cibuli pokrájenou na jemná kolečka a mícháme až nám cibule zesklovatí. Pak vložíme na plátky nakrájené papriky a rajčata, mírně osolíme, necháme chvilku osmahnout, podlijeme přecezenou šťávou z masa a nakonec vložíme maso. (Cedím přes jemný cedník a tím pádem i lehce zahušťuji, neboť základ propasíruji do vzniklé šťávy). Krok 3: Dle potřeby dohustíme jíškou (nebo vodou s hladkou moukou) - jak je kdo zvyklý. Krok 4: Když je maso měkké, přidáme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a vypneme.

Zveřejněno 24. 8. 2009

Poznámka autorky mirca75

Recept je z kuchařky o maďarské kuchyni. Do původního recepty přišly k zeleninové směsce s masem i brambory na kostky a bylo dušeno pospolu, ale já jsem jako přílohu chtěla rýži a tak jsem recept lehce upravila.

Do zakysanky (studené) je nejlépe před vmícháním do pokrmu přidat trochu teplé omáčky. Smetana tak nebude mít tendence dělat hrudky (srážet se).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6RA7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6RA7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

potřebovala jsem spotřebovat zeleninu, volba padla na recept od mirci a dobře jsem udělala

Rýchli a chutný recept.

Leoni: Jak už v receptu píšu - “Cedím přes jemný cedník a tím pádem i lehce zahušťuji, neboť základ propasíruji do vzniklé šťávy”.

Nepochopila jsem nebo špatně přečetla proč se cedí šťáva z masa?!

:-)<3:yes::yes: recept i foto se mi líbí :-K

Recept jsem vyzkoušela a moc nám chutnalo.:yes: Ukládám do oblíbených.;-)

Dnes vyzkoušíme k obědu vypádá to velmi lákavě...:-)):-)

Miruš, i ty budeš v Dětmarovicích na jídelníčku!;-):yes:

Ivano:-) jsem moc ráda,že si k tobě tohle jídlo našlo cestičku,děkuju:-8. Taky se na něj chystám - zeleniny všude plno;-)- a jsem ráda,že vám chutnalo. Fotka mi nikdy nevadí ; ráda koukám na jídlo i očima druhých:-):-K.

Mirca,dnes som varila,je sezóna paprík a rajčín;-)Je to výborné jedlo,ja som ešte pridala trošku horčice a sójovky.Urobila som k tomu nové zemiaky s maslom a petrželkou a šalát.Dávam ti bod:yes:a fotku ak nevadí:-)

Bibinko:-)dík za povšimnutí;-):-D.Díky za bodíka předem a věřím,že až uděláš,tak vám bude chutnat:-p.Maso krásně natáhne tu chuť zeleniny a smetana to úžasně doladí:-p.Nechválím sebe,ale to dobré jídlo;-).Myslela jsem si že to bude takové nijaké a opak mě moc překvapil:-).Ráda si počkám i tvou reakci a jistě přibude i fotečka(doufám);-).Jo a ještě děkuji anonymům za ostatní boďky:-):-))

Mirko, moc pěkný a až bude po soutěži, tak určitě vyzkouším a už jsem si recept uložila. Dávám jasného bodíka už teď:yes:

Tématické fráze:
vepřové maso recepty, recepty z vepřového masa, maďarská kuchyně-recepty, madarska kuchařka, pokrmy z vepřového masa, madarske mäso, vepřové maso, madarska jidla, recepty lidlu, cizí kuchyne recepty, madarské národní jídlo, maďarské pokrmy, recepty cizí kuchyně, madarské jídlo, madarské recepty, recepty z lidlu, kuchynelidl, maďarská jídla recepty, recepty veprove maso, plecko recept z něj

Suroviny:
maso vepřové, cibule, rajče, paprika čerstvá červená, česnek, smetana zakysaná, paprika sušená sladká, sádlo, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu