Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenChutné vepřové plátky připravíte jen s pár surovinami navíc. Omáčku můžete zahustit dle svých zvyklostí, na jemnou šťávičku ale bude stačit i mouka z obaleného masa.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 880 kJ / 210 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 5,00 g |
– nenasycené | 4,00 g |
–– mononenasycené | 3,00 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 0,10 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Chutné vepřové plátky připravíte jen s pár surovinami navíc. Omáčku můžete zahustit dle svých zvyklostí, na jemnou šťávičku ale bude stačit i mouka z obaleného masa.…
Špek dáme před přípravou do mrazáku, aby se maso lépe špikovalo. Úzkým a špičatým nožem uděláme do masa otvory a klínky špeku ho prošpikujeme. Maso stáhneme…
Připravte tuto výbornou polévku z poctivého vývaru z kostí, hovězího a kuřecího masa a kořenové zeleniny. Polévku doplňte o vařené knedlíčky z droždí a podávejte ji…
Filety z kapra nakrájíme na stejně široké proužky, cca 1,5 – 2 cm. Poté osolíme a okořeníme.Proužky kapřích filet stáčíme tak, že je postavíme na bok a jeden k druhému…
Krůtí stehno vykostíme, zbavíme kůže a maso nakrájíme na plátky.Z kosti a kůže si uděláme vývar, který použijeme do omáčky. Na olivovém oleji orestujeme cibule nakrájené…
Maso vykostíme, slaninu nakrájíme na tenké plátky. Do hluboké pánve položíme slaninu (můžeme dát samozřejmě více - pro vlastní chuť), 3 snítky tymiánu, vykostěné maso (z…
Králíka rozporcujeme a předek necháme na vývar, který uvaříme předem. (Z předku dělám polévku a část odložím na králíka). Porce králíka, prošpikujeme slaninou, osolíme…
Maso otřeme vlhkou utěrkou a rozřízneme na plát. Dobře naklepeme.Na másle připravíme řídká míchaná vejce a necháme trochu zchladnout.Maso osolíme, opepříme, poklademe…
Opracované a omyté maso nakrájíme na větší kousky. Zeleninu očistíme a taky nakrájíme. Rozpustíme sádlo a maso ze všech stran opečeme. Vytáhneme na talíř a do výpeku…
Maso okořeníme, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme přikryté v troubě vyhřáté na 120ºC. Maso obvykle změkne za 3-4 hodiny. Po upečení je maso šťavnaté a měkké…
Cibule nakrájíme na osminky, klobásy na silnější kolečka.Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kostky a dáme je do zapékací mísy. Přidáme sůl, pepř, mletou…
Omyté maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zbytek zeleniny na menší kousky, jen celer nastrouháme na hrubo.Rozpustíme sádlo a restujeme…
Cibuli nakrájíme na širší kolečka. Vepřové maso nakrájíme na plátky. Kraje masa nařízneme. Olej, hořčici, rajčata se solí a pepřem nahrubo rozmixujeme. Směs pěkně…
Příprava sous - vide není tak složitá, jak se zdá. Pokud máte rádi šťavnaté maso plné chuti, zkuste touto metodou třeba vepřový bůček. Měkké maso, opečené na barvu s…
Vepřové kosti a vepřové žebro vložíme do vody a necháme zavařit. Shora odstraníme pěnu a sraženiny, přidáme sůl, koření, očistěnou zeleninu, libeček a pozvolna dále…
Na sádle orestujeme nakrájenou zeleninu a na ní pak kančí maso. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a dusíme asi 30 minut. Pak přidáme vývar, koření a tymián (zabalené v…
Kuřecí stehna jsou vděčná surovina. Jídla z nich připravovaná jsou šťavnatá a chutná. Guláš s vloženými barevnými paprikami bude rychle hotov. S vhodnou přílohou potěší…
Nejprve připravíme zálivku. Česnek oloupeme a nastrouháme. Dáme do malé misky se všemi dalšími ingrediencemi, zalijeme studenou vodou a rozmícháme.Plátek vepřové kotlety…
Očištěná líčka nakrájíme na větší kousky. Smícháme je s hořčicí, rajčatovým pyré a česnekem. Necháme 2 hodiny uležet. Lepší je den předem.Na sádle osmažíme nakrájenou…
Maso opláchneme, osušíme a na mnoha místech propícháme. Vhodná je jehla na uzavírání španělských ptáčků.V hlubším kastrolu dobře promícháme všechny uvedené suroviny.…
Kosti dáme vařit s bujonem dokud nezměknou. Slijeme. Do vývaru přidáme najemno nastrouhanou mrkev, kopr a petržel.Na pánvi osmažíme pokrájené párky, slaninu, salám,…
Libový vepřový bok bez kosti pokrájíme na plátky, které osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.Cibuli pokrájíme a na trošce tuku osmažíme lehce dozlatova, pak…
Morek je v kuchyni velice nedoceněnou surovinou, jedná se však o opravdovou delikatesu. Morkové kosti jsou levné a skvělé na přípravu, nejen opravdu silného vývaru, ale…
Při přípravě vepřové pečeně se občas stane, že je maso příliš suché. Díky delší přípravě v pomalém hrnci se toho ale nemusíte obávat. Šťavnaté maso s výbornou šťávou…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Okurková voda je zdravá limonáda plná vitamínů a bez cukru. Hravě ji připravíte i doma
Vynikající polévka prdelačka z kroupového jelítka chutná jako na zabijačce, přitom ji doma připravíte snadno a rychle
Jak využít zbylé cukroví? Dejte ho do poháru, vyrobte z něj křupavou posypku, nebo upečte skvělý dort cukrovník