Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hvězdonické vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky jsou klasikou, které odolá málokdo, proto patří neodmyslitelně na vánoční stůl. Rodinné recepty na poměr cukru, mouky a ořechů jsou děděné z matky na dceru a každý ty své považuje za nejlepší.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 25 min Bez doby odložení těsta

70 min (45 min příprava + 25 min tepelná úprava, Bez doby odložení těsta)

16. 12. 2023 23:55

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 926 kJ / 5 001 kcal
Bílkoviny95,04 g
Tuky349,81 g
Vláknina29,20 g
Cholesterol 1,40 g
Sodík 116 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy353,66 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Těsto dědíme z generace na generaci. Používejte vždy jen máslo, je to poměrně starý recept a vychází z klasických surovin - s rostlinnými tuky těsto nefunguje, drolí se a teplem se rohlíčky v troubě roztečou. Stejně tak NENECHÁVEJTE těsto v lednici víc jak 6 hodin anebo přes noc. Těsto se rozpadne. Pokud použijete mandle - rohlíčky budou jemnější chuti, ořechy dodávají ostrost. Výsledek bývá báječný a jedna dávka většinou nestačí....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zdenka.s zdenka.s

19. 12. 2023 18:21

yvelola,cathleen :dovolím si přidat moji zkušenost.Na podzim se u nás začal prodávat drcený vanilkový lusk od dr. Oetkera,sklenička asi 7cm velká.Mně ho vozí sousedka ,která bydlí v Essenu, už několik let ho používám při výrobě vanilkové zmrzliny a spokojenost velká :yes:
Možná to někomu pomůže :-K

cathleen cathleen (moderátorka)

19. 12. 2023 10:14

yvelola: no a co lusk rozříznout podélně a nožem z něj sedřít jen měkký vnitřek? Vmícháte ho do těsta lehce ;-) Prázdný lusk můžete zapíchnout do cukru obyčejného, pěkně vám ho provoní :-)

yvelola

18. 12. 2023 22:49

Dobrý den, ano přesně tak...krájím ostrým nožem do zblnutí na uplnou kaši a pak ještě třu v hmoždíři...je to taková trochu votrava...nic lepšího jsem nevymyslela...někdo ho suší a pak drtí, ale na to už nemáme čas. prý je také dobrá tresť....ale nezkoušela jsem

cathleen cathleen (moderátorka)

17. 12. 2023 17:08

Zeptám se vás na bod 1. - vanilkový lusk rozetřený v hmoždíři. Jak to prosím děláte, nakrájíte ho na kousky a ty rozetřete :-?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, mandle mleté, máslo, vanilka, žloutek, bílek, cukr moučkový, cukr vanilkový, lusk vanilkový

TopRecepty.cz

Hvězdonické vanilkové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY2E1